Heb jij ook de reiskriebels te pakken door het artikel van afgelopen woensdag over solo-reizen? Nou, ik wel! Het liefst zou ik zo weer op het vliegtuig stappen en onbekende kusten gaan verkennen. Ik mis het. En tegelijkertijd ben ik toch ook zo blij om weer hier te zijn, tussen vrienden, in een land vol kansen waar ik weer echt aan de slag kan.

Af en toe kijk ik echter foto’s terug van mijn maand reizen door Zuid-Afrika, en dan slaat het verlangen toch weer toe. Dat gevoel van ultieme vrijheid, van elke dag weer een nieuw avontuur. Dat gevoel van gewoon gáán.

Er zijn een aantal liedjes die dat gevoel voor mij symboliseren, nummers die ik in Zuid-Afrika vaak gedraaid heb. Husky, een Australische band, is hierbij de artiest die de hoofdrol speelt. Zij openen dan ook de playlist met het energieke ‘I’m Not Coming Back’. Natuurlijk staat er ook een Zuid-Afrikaanse artiest in de playlist met een nummer over reizen: ‘Down South’. Verder gewoon veel fijne vibes.

Hieronder vind je ‘m: mijn ultieme playlist voor op reis. Tien nummers om te luisteren als je onderweg bent, of als je gewoon toe bent aan wat zomerse en vrolijke deuntjes. Enjoy!