Als je van een beetje avontuur houdt, niet zo’n groot budget hebt en meer van Europa wilt zien is dit echt wat voor jou: Interrail!

Op de site van Interrail kan je voor €181,- een ticket kopen waarmee je 5 dagen onbeperkt door heel Europa kan treinreizen. Je moet deze 5 dagen dan wel binnen 10 dagen gebruiken. Maar voor ons was deze tijd genoeg om een groot rondje door voornamelijk Oost-Europa te maken en 3 plaatsen te zien!

Verder kan je ook kiezen voor de wat duurdere tickets, waarmee je bijvoorbeeld 10 dagen kan reizen binnen 22 dagen, 15 of 22 dagen achter elkaar of zelfs een maand aaneengesloten. Sowieso dat je hiermee goedkoper uit bent! De interrail-pas geldt ook voor veerboten, dus leuke Griekse eilandjes of bijvoorbeeld Scandinavië kan je ook bereiken.

Ook zijn er passen te koop waarmee je een bepaald aantal dagen binnen een maand onbeperkt kan reizen binnen één land, de ‘One Country Passes.’

Tot zover het informerende praatje. Nu over naar het leuke gedeelte: mijn/onze plannen voor deze zomer!
Samen met 4 andere vriendinnen heb ik dus een interrail-pas gekocht waarmee we 5 dagen kunnen reizen binnen 10 dagen, en we hebben besloten het volgende rondje te maken:

interrail

We vertrekken in het oosten van Nederland, lekker dicht bij huis. Met de trein gaan we door Duitsland, naar Polen, om een paar dagen in Krakau te verblijven. Krakau is voor veel mensen een vrij onbekende stad, maar het schijnt een stad te zijn die helemaal hip aan het worden is. Dus ik ben heel benieuwd. Auschwitz is erg vlakbij, dus we zijn van plan om daar ook een bezoekje aan te brengen.
Vervolgens gaan we met de trein van Krakau naar Boedapest. Telkens wanneer ik aan mensen vertel dat ik daarheen ga, reageren ze erg enthousiast. Het is een ontzettend mooie stad waar veel te zien is, en ook uitgaan moet er leuk zijn. Hier blijven we dus ook een paar dagen, iets langer dan in Krakau.
En dan gaan we alweer naar onze laatste bestemming: het Comomeer. Even lekker uitblazen na al die vreselijk lange treinreizen. Want ja we zitten telkens érg lang in de trein, gemiddeld iets van 14 uur. Gelukkig hebben we van Krakau naar Como een nachttrein, want die reis duurt echt iets van 18 uur.

Lange treinreizen dus, maar we hebben het er zeker voor over. Ik heb ontzettend zin om met m’n backpack en m’n beste vriendinnen in de trein te zitten op weg naar onbekende plaatsen! Oost-Europa is voor ons allemaal een bestemming die volledig nieuw is, dus een beetje avontuur is het zeker.. Hoewel het nog ver weg lijkt, 8 juli vertrekken we, ben ik alvast in de stemming aan het komen.

Of ik vanaf het Comomeer met de rest mee naar huis ga is trouwens nog niet helemaal zeker. Ik ben vorig jaar met wintersport namelijk een paar Italianen tegengekomen van mijn leeftijd waar ik toen een tijdje mee opgetrokken ben en af en toe nog steeds contact mee heb. Ze wonen in Verona, niet zo heel ver van Como, dus misschien sluit ik mijn Interrail-tripje wel bij hen in Verona af… moet ik allemaal nog even precies bedenken maar zou vast heel leuk zijn!

Wat zijn jullie vakantieplannen?

Liefs, Sonja