Wine Tastings Stellenbosch

Als de naam ‘Stellenbosch’ je bekend voorkomt, is dat waarschijnlijk van de labels op wijnflessen in de supermarkt. In een gemiddelde Albert Heijn zijn een paar verschillende wijnen uit Stellenbosch te vinden. Liggend in de Westkaap van Zuid-Afrika, een groot wijn producerend gebied, kent mijn nieuwe thuisplaats Stellenbosch meer dan 140 verschillende wijnhuizen. Een grote nieuwe hobby hier is dan ook: wijnproeven! Regelmatig bezoeken we een wine estate om daar voor een paar euro wat van hun verschillende wijnen te mogen proeven, en rond te kijken op het eigenlijk altijd prachtige landgoed. Aangezien er dus hoogstwaarschijnlijk nog meer edities over wine tastings gaan komen, heb ik deze wijselijk ‘Part 1′ genoemd, met hierin mijn drie eerste wijnproeverijen. Bereid je voor op veel foto’s van mooie uitzichten en wijnglazen!

Rustenberg Wines

Dit was wel gelijk een héle mooie en bijzondere. Rustenberg is een enorm landgoed, waarop verschillende werknemers wonen. Er is zelfs een kerk op het landgoed te vinden! We hebben hier 6 verschillende wijnen mogen proeven die allemaal heel lekker waren en elk met een eigen karakter. Rustenberg heeft geen restaurant, omdat ze het niet-commercieel willen houden. En ik denk dat dat veel goeds doet voor de sfeer. Wat een rust! We hebben een kleine wandeling gemaakt door de tuin, die ook al zo idyllisch was. Een fijn plekje om nog eens naar terug te komen.

IMG_2317

IMG_2319

IMG_2315

Peter Falke Wines

Om eerlijk te zijn, was de grootste reden om naar dit wijnhuis te gaan dat het de enige is die geopend is tot 19.00 uur in plaats van tot 17.00. De wijnen zijn niet zo geweldig, en de sfeer is wat te chique naar mijn smaak, maar het uitzicht is natuurlijk wel prachtig, net als het gebouw zelf – in de typische koloniale stijl. En, ze hadden een hele lieve hond die ik een tijdje heb lopen aaien. Dat vind ik nou nog eens een pluspunt!

IMG_2307

 

IMG_2318

Creation Wines

Oké oké: deze is eigenlijk niet onderdeel van de Stellenbosch wijnhuizen. Het ligt op zo’n 2 uur rijden zelfs, vlakbij het plaatsje Hermanus. Maar deze kon gewoon niet in mijn lijstje ontbreken, omdat het mijn allereerste wijnproeverij ooit was én een hele goeie! Eigenlijk klopte alles: het uitzicht, de sfeer, de wijn. En we hadden een arrangement met eten erbij, wat óók geweldig goed was en perfect afgestemd op de verschillende wijnen. Het was een en al verwennerij.

DSC00138_copy

Zoals je denk ik wel hebt begrepen, kan wonen in Stellenbosch echt betekenen: genieten van het leven. En dat is heerlijk! Ik kan niet wachten tot het zomer wordt en het genieten nog fijner. Maar: de levensgenieter uithangen is niet het enige wat ik hier doe. Zo moet ik ook gewoon studeren, en probeer ik me in het land zelf te verdiepen door bijvoorbeeld meer te weten te komen over de apartheid. En wanneer ik tijd heb om te gaan reizen, zullen er weer heel ander soort verhalen komen. Stay tuned, dus. Tot heel snel! X