Ik schreef het al in mijn Hoogtepunten van Januari: ik heb te horen gekregen dat ik echt echt echt mag gaan. Dat wat ik al heel lang heel graag wil, gaat nu toch gebeuren. Ik ga een halfjaar in het buitenland wonen en studeren. Het leven in een ander land met een totaal andere cultuur ontdekken. En niet zomaar een land: Zuid-Afrika!!!!! (ik kan hier niet genoeg uitroeptekens achter zetten)

Ik weet al heel lang dat ik erg graag een halfjaar in het buitenland zou willen studeren, en al snel werd duidelijk dat Zuid-Afrika veruit mijn voorkeur had. Er mogen echter maar 2 studenten per semester naar de universiteit die ik op het oog had, dus het was heel spannend of het wel zou gaan lukken. Maar ik heb nu dus zekerheid: ik mag gaan.

Ik ga volgend semester voor een halfjaar studeren aan de Universiteit van Stellenbosch. Aangezien de seizoenen in Zuid-Afrika precies omgekeerd zijn met die van ons, omdat zij op het zuidelijk halfrond leven, kom ik dus aan in de winter. Dit houdt ook in dat ze geen zomervakantie hebben in onze zomer, waardoor het semester al halverwege juli begint! Ergens begin juli zal ik dus vertrekken, om eind december waarschijnlijk pas weer terug te komen.

Een half jaar weg van huis is erg lang, en het nadeel aan Zuid-Afrika is dat het veel te ver weg is om tussendoor even een weekje thuis te komen. Ook zullen vriendinnen me natuurlijk niet komen opzoeken: veeel te duur.. Mijn ouders en Mau zijn gelukkig wel van plan om even langs te komen. Maar alsnog vind ik het allemaal ook wel spannend. Hoe zal ik het gaan vinden, zullen er leuke mensen zijn met wie ik goed kan opschieten, zal ik last krijgen van heimwee? En hoe hard zal ik alle lieve mensen in Nederland gaan missen?

Hoewel ik me dus wel probeer voor te bereiden op een periode die ook lastig zal zijn op sommige momenten, probeer ik me nu vooral te richten op het leuke gedeelte. Een halfjaar de tijd hebben om een compleet vreemd land te leren kennen, te leren over hoe het nu is om in een land te leven dat qua bevolkingsgroepen zo ontzettend verdeeld is. Nieuwe mensen leren kennen, heel veel leuke dingen doen. Interessante vakken volgen aan de universiteit, en ook vrijwilligerswerk doen (want dat wil ik heel graag). Natuurlijk zal ik tegen die tijd over al mijn avonturen verhalen voor m’n blog gaan schrijven. Ik denk dat ik dan genoeg stof heb om hele verhalen neer te typen!

Maar toch, ik vraag me zo erg af hoe het is om in je eentje het vliegtuig te pakken, terwijl je weet dat je een halfjaar later pas terug zal keren. Om te landen, en helemaal alleen aan te komen in een land waar je nog niemand kent. Ik ga een groot avontuur tegemoet maar ik denk dat het me heel veel zal leren en nog veel sterker zal maken! En ik ben ongelooflijk blij dat deze kans me gegeven wordt!

Facebook | Twitter | SoundcloudInstagram | Bloglovin’