Safari Zuid-Afrika

Vorige week heb ik al mijn eerste safari hier in Zuid-Afrika meegemaakt. Het is zo gaaf om al die mooie, grote dieren in het wild te kunnen zien, in de omgeving waar ze thuishoren. Wij waren naar het private game reserve Aquila gegaan, wat erg mooi was maar wel vrij klein. Maar dat deed niets af aan de pret: het was een prachtige dag en we hebben héél veel dieren gezien! Wat allemaal? Kijk maar mee naar de foto’s hieronder!

DSC00421_copy

Zo zaten we dus met een groep in een soort grote jeep, met een ranger die ons het park door reed. Deel van de spanning is, dat je aan het begin nog niet weet wat je allemaal gaat zien de komende tweeënhalf uur. Ik was dus constant bezig zo veel mogelijk om me heen te kijken, om de dieren te spotten..

DSC00424_copy

We were lucky: de allereerste dieren tegenkwamen zijn mijn lievelingsdieren hier in Afrika. Olifanten! Leuk weetje: olifanten stoppen nooit met groeien. Oh, en ze drinken zo’n 150 liter water per dag.

DSC00457_copy

Deze kleine antilopes worden springbokken genoemd.

DSC00438_copy

DSC00452_copy

Ik heb nijlpaarden buiten het water gezien! Ze lagen lekker te zonnen, zoals je kan zien. Wat een gekke, lompe dieren zijn dit eigenlijk. Maar onderschat ze niet, ze kunnen heel gevaarlijk zijn. In Zuid-Afrika zijn het de dieren die voor de meeste menselijk doden per jaar zorgen. Ze vallen namelijk mensen aan wanneer die water halen bij een meer. Met één beet kunnen ze je in een keer doormidden bijten. Brrrr…

DSC00434_copy

Gnoes! Ook al van die gekke beesten, eigenlijk. Ze zijn onderdeel van de Big Five: de olifant, leeuw, luipaard en neushoorn zijn de andere vier. En hoera, ik kan vast verklappen dat we ze alle vijf hebben kunnen zien!

DSC00467_copy

Met als hoogtepunt deze neushoorn-mama met haar kindje! Ik vond de mini-neushoorn zo lief! En de hoorn van de moeder was ook nogal indrukwekkend. Ze was heel beschermend, en bleef bijna de hele tijd tussen onze jeep en haar kleintje in staan. Toen ze eventjes verplaatste, heb ik snel dit kiekje geschoten;) Nog een weetje: de hoorn van een neushoorn kan tot anderhalve meter lang worden, dat is dus ongeveer twee keer zo lang als de hoorn die je op deze foto ziet. Wauw.

IMG_2363_copy

En mevrouw Leeuw! Helaas wel achter een hek, zoals je kan zien. Het wildpark had ook leeuwen in het wild rondlopen, maar die zijn erg moeilijk te spotten en het was ons dan ook niet gelukt. Wel hadden ze een reddingscentrum voor dieren die in gevangenschap hebben geleefd, om ze langzaam weer terug te zetten in de natuur. Daar hebben we deze mooie leeuw kunnen zien.

IMG_2371_copy

En ook nummer 5 van de Big Five hebben we hier gespot: het luipaard! Dit specifieke luipaard was gevangen gezet voor zijn mooie huid. Hij was veel te veel eten gegeven, waardoor zijn buik ronder en ronder werd en de oppervlakte van zijn huid dus groter. Hoe sneu dat dit gebeurt! Gelukkig is dit luipaard gered.

DSC00481_copy

En dat was het, tot zo ver mijn avonturen in de Afrikaanse wildernis! Ik vind dit zo’n prachtig land met een indrukwekkende natuur. De bergen, de oceaan en stranden, de droge vlakten en de mooie wilde dieren die ik op deze safari heb gezien. Ik kijk ontzettend uit naar onze roadtrip in de voorjaarsvakantie in de eerste week van september. Dan ga ik nog veel meer zien van die mooie natuur!


Op de hoogte blijven?

Je kunt Her Human Universe volgen via Bloglovin’.
Social media: Facebook | Twitter | Instagram.