Ik ben er weer! Terug na een geweldige week roadtrippen langs de kust van Zuid-Afrika. Vol nieuwe herinneringen van prachtige plekjes, onverwachte mooie momenten, gezelligheid, natuur, en met een lichtjes zongebruinde huid. Het was een bijzondere week, waarin we bijna elke dag wel weer een ander landschap verkenden, onze grenzen verlegden, ons telkens weer verbaasden over de pracht van dit land. Elke avond waren onze hoofden zwaar van al het moois dat we moesten verwerken. Ik heb mijn camera overal mee naartoe genomen en zoals beloofd via instagram iedereen op de hoogte gehouden. Hieronder nog een klein overzichtje van onze week.

garden-route-insta-2

2 foto’s rechtsonder: We begonnen onze week aan het strand van Mosselbay. De zon scheen op onze gezichten, we waren aan het genieten van de vrijheid. We sliepen in een oud treinstel dat op het strand was neergezet en werden wakker met het geluid van de golven. We wandelden langs de kust en zagen surfers over de golven glijden alsof het vanzelf ging.

Linksonder: Vervolgens gingen we naar het plaatsje Wilderness, waar we verbleven in een eco hostel op de top van een berg. De ultieme plek om tot rust te komen. De natuur in Wilderness was sereen, en bijna ongerept. Met een kano voeren we er doorheen, om uiteindelijk bij een waterval uit te komen.

Rechtsboven: Diezelfde dag nog reden we door naar Knysna, een compleet ander stadje met een haventje en veel restaurantjes. Het hoogtepunt – letterlijk en figuurlijk – was de lagoon met het groenblauw gekleurde water. Vanaf Knsyna Heads hadden we een prachtig uitzicht over de lagoon en de oceaan aan de andere kant.

Midden boven: In de wouden van Knysna leefden vroeger zo’n 500 olifanten, helaas zijn die er niet meer. Wel is er nog het Knysna Elephant Park waar gewonde of getraumatiseerde olifanten opgevangen worden. We mochten ze voeren en naast ze lopen. Zo bijzonder om zo dicht bij die bijzondere dieren te komen!

Linksboven: Vanuit onze Airbnb in Knysna reden we naar deze mooie brug, van waaruit je de hoogste bungeejump ter wereld kan doen. Voor mij was het nog iets te vroeg, maar één van ons heeft de sprong gewaagd! Het was heel gaaf om dat – van een afstandje – mee te maken en we waren allemaal trots op haar.

garden-route-insta-1

2 foto’s rechtsonder: Vanuit Knysna bezochten we het dichtbij liggende plaatsje Plettenberg Bay, en we maakten een wandeling door de mysterieuze zandvlakte daar. Ik waadde een stukje door het water om bij de flamingo’s te komen, maar die vlogen weg voordat ik echt dichtbij was. Vanuit een uitzichtpunt hadden we prachtig overzicht over de baai, en tot onze verbazing zagen we – geheel onverwacht – ineens dolfijnen opspringen uit het water. Het waren deze onverwachte, ongeplande momenten die ons nóg gelukkiger maakten.

Linksonder: We reden door naar Stormsriver, een plaatsje dat zo ongeveer uit 2 straten bestaat maar waar toch een paar leuke barretjes zijn. Toen we om een cocktail vroegen, was het antwoord: “We don’t have cocktails, but I can make you one!” Vlakbij was het natuurpark Tsitsikamma, waar we naar de hangbrug over de spectaculaire Stormsrivier zijn gelopen.

2 foto’s rechtsboven: Eén na laatste stop was Jeffrey’s Bay, oftewel J-Bay: het surfersdorp. Hier vind je wat van de beste surfgolven ter wereld, schijnt. We hebben helaas niet gesurfd omdat het weer niet zo goed was toen we hier waren, maar we hebben ons wel ondergedompeld in de surferscultuur met een gezellige braai in ons hippiehostel.

Linksboven: Op onze allerlaatste dag zijn we naar Addo Elephant Park gegaan, waar we met onze eigen auto rond hebben gereden op zoek naar wilde dieren: safari! Veel olifanten gespot en ook veel pumba’s. Een goede afsluiting van de week.

 

Gisteravond zijn we weer teruggekomen in onze thuisbasis Stellenbosch. Heel bijzonder vond ik het om te merken dat het ook echt als thuiskomen voelde. Dit was een geweldige week waarin ik met volle teugen heb genoten, en nu heb ik ook weer helemaal zin om weer veel te gaan schrijven, lezen, plannen te maken voor de toekomst, en aan de slag te gaan. Het is nu lente hier, dus laat de mooie dagen maar komen! 2 maanden in Zuid-Afrika zitten er (alweer) op, nog 4 te gaan! <3