Zoals ik al schreef: leven in Stellenbosch maakt je tot een levensgenieter. Zo gaan we in weekenden niet alleen graag naar wine tastings, een ander leuk en simpel uitje is om één van de leuke markten rondom Stellenbosch te bezoeken! Markten in het weekend zijn een van de lievelings-uitjes van de lokale bevolking, heb ik het idee. En dat is ook niet gek: er zijn leuke spulletjes te koop, er is muziek, en bovenal: véél eten. Combineer dat met de relaxte houding van de gemiddelde Zuid-Afrikaan, en je hebt een prima besteding van je weekenddag!

DSC00328_copy

De meest bekende markt van Stellenbosch is denk ik Root 44, gelegen aan de Rue 44. Je kan hier alles vinden wat je wenst van een markt, maar het enige nadeel vind ik dat de meeste kraampjes extensies zijn van grotere winkels. De authenticiteit is daardoor niet altijd even groot. Dat is heel anders op de wekelijkse markt bij Blaauwklippen Wine Estate, waar ik al deze foto’s maakte. Hier verkopen mensen hun zelfgemaakte kleren, sieraden en andere spullen, en de meest originele souvenirs zijn hier dus te verkrijgen! Daarnaast ligt het erg mooi tussen de bomen zoals je kunt zien.

DSC00312_copy

Eten is een groot onderdeel van de markt. Er is keuze uit duizend, en eenmaal iets lekker gescoord ga je op de banken onder de bomen zitten om het lekker op te smikkelen..

DSC00323_copy

Mensen maken datgene wat ze goed kunnen maken: in het geval van dit stel waren dat pannenkoeken. Lekker op hun gemak, zonder enige haast: African style. 

DSC00343_copy DSC00308_copy