Hoewel het in totaal maar vier dagen waren, voelt het alsof ik heel lang en ver weg ben geweest. Het waren dan ook wel vier heerlijke dagen. Samen met het vriendje bracht ik een bezoek aan twee van de mooiste, leukste, levendigste steden van Europa: Gent & Parijs. Ik heb geprobeerd veel mooie foto’s te maken en ik kan niet wachten al mijn ervaringen met jullie delen. Deze vier dagen waren genieten!

Om het een beetje overzichtelijk te maken, heb ik besloten Gent en Parijs in twee aparte posts te beschrijven. Hier dus eerst onze twee dagen in het mooie GENT!

IMG_0761

Kijk nou toch hoe mooi Gent is. Deze stad staat werkelijk vol met prachtige gebouwen, waaronder drie torens (twee ervan zie je op deze foto) die vlak bij elkaar op een rijtje staan. Echt bijzonder, dit zicht op de stad.

Vrijdag 29 april vertrokken we aan het eind van de middag met de trein vanuit Utrecht naar Gent. We hadden daar een Airbnb geboekt, voor het eerst, en dat beviel erg goed! Een kleine studio met alles wat we nodig hadden, voor ons alleen! Na een goede nachtrust moesten we zaterdag heel vroeg eruit, want er was een extra reden dat we in Gent waren: Mau moest een theorietest maken voor de toelating van het conservatorium daar! En kijk even hoe belachelijk mooi het conservatorium is in Gent:

IMG_0850

Het is moeilijk om het goed op de foto te krijgen, maar je krijgt het idee. Het is net een soort kasteeltje!

De hele zaterdagochtend moest vriendlief met drie andere vrienden tests maken in dit mooie gebouw, ik liep ondertussen een beetje heen en weer van daar naar leuke plekjes in de stad. Niet ideaal, maar doordat het zo vroeg was kreeg ik wel een heel stil en rustig Gent te zien! Toen we later ’s middags met z’n allen nog hebben rondgelopen, was het een stuk drukker.

Gelijk hebben we in een bijzondere, mooie bar – Mosquito – genoten van de lekkere speciaalbiertjes die Gent te bieden heeft. Daarna zijn we naar ons appartementje gegaan, daar nog even bijgekomen, en uit eten geweest bij een Italiaan. Het was een vermoeiende dag!

IMG_0811

De volgende dag konden we wat meer uitslapen en waren we gelijk veel meer uitgerust en in vakantiestemming. Wat ook meehielp, was de warme zon!! In het mooie park vlakbij onze Airbnb hebben we ontbeten, en daarna gingen we de stad in met een uitgestippelde wandeling die ons langs alle mooie gebouwen van Gent zou leiden. Onder andere het fort dat hierboven op de foto te zien is. Heel bijzonder dat er zo’n fort midden in de stad staat, echt super gaaf met die kantelen en wapperende vlaggen erboven..!

 

We wandelden langs prachtige gebouwen en verbaasden ons wederom over de schoonheid van Gent. We aten een lekkere wafel, dronken koffie op een terrasje, en ik las af en toe wat informatie voor van de gedownloade wandeling. Ook zagen we het drieluik Lam Gods, door de gebroeders Van Eyck. Ik had hier vorig jaar met een kunstvak over geleerd en vond het dus heel tof het nu in het echt te kunnen bewonderen.

  IMG_0854

We zagen een heel schattig terrasje aan het water en dachten: hier moeten we lunchen. Dat was een geweldige keus. We zaten tegen een muurtje aan in het enige zonplekje – we hadden geluk – en we bestelden brood met kaasjes en vlees. Genieten ten top! We sloten de lunch af met opnieuw een Belgisch biertje, en waren gelukkig (zoals je ziet).

Na onze voeten nog meer vermoeid te hebben en écht alles te hebben gezien, wandelden we via ons appartement naar het station. Om 7 uur ging daar namelijk de trein die ons naar Brussel zou brengen, om vervolgens met de IZY naar Parijs te gaan! Maar daarover morgen meer..