BERLIJN

Dat Berlijn een hele toffe, creatieve stad is had ik al wel door na alle enthousiaste verhalen van mensen om me heen. Hoog tijd dus om het allemaal zelf te gaan ontdekken! Samen met Rosanne was ik dit Pinksterweekend in die bijzondere stad, en we ontdekten de leukste plekjes en maakten nieuwe herinneringen. Hier een paar kiekjes!

BERLIJN ROADTRIP

Dit is waar het allemaal begon: in de auto! Vanuit Enschede reden we zaterdagochtend “vroeg” naar Berlijn. Opstaan bleek echter moeilijk, dus we vertrokken om half 9 ’s ochtends. Maar de autoreis was stiekem ook gewoon onderdeel van het tripje, en ondanks alle files hebben we een leuke reis gehad over de Duitse autobahn naar Berlijn (zie maar hoe blij we hier zijn)..

BERLIJN

Ons hostel zat in de hippe wijk Kreuzberg, een hele goede keuze. Gelijk bij aankomst liepen we tegen het festival ‘Karnival der Kulturen’ aan. Zoals de naam al doet vermoeden, was dit een heel gezellig samenkomen van verschillende culturen van alle continenten. Er was muziek, heel veel eetkraampjes, en ook veel kraampjes met leuke spulletjes. Zo ben ik nu een Indiabroek (of hoe noem je dat? snappen jullie wat ik bedoel?), een handmade jurkje en een veertje in mijn haar rijker! #hippie

BERLIJN

Omdat we het festival zó gezellig vonden, zijn we er elke dag wel eventjes geweest. De weg van ons hostel naar het festival langs het water werd dan ook een bekend stukje Berlijn voor ons. Hier kwam het karakter van deze stad voor mij heel goed tot zijn recht. Berliners die overal lekker zitten te chillen, biertje in hun hand, gewoon hun eigen ding doen. Veel bomen, en veel muurschilderingen. Wat me het allereerst is bijgebleven, is de heerlijk relaxte sfeer die in deze stad hangt.

IMG_1188

En zo ziet Kreuzberg er dus uit. Gekleurde huizen, veel groen, veel hotspots. Loved it! 

Berlijn East Side Gallery

Gelijk op de eerste avond wilden we heel graag een bezoekje brengen aan de East Side Gallery, een stuk van de Berlijnse muur dat nog overeind staat en door allerlei verschillende kunstenaars is beschilderd. Eigenlijk is het jammer dat we er in het donker waren, maar dat gaf ook wel weer een bijzonder sfeertje aan de muur. Ik vond vooral de kunstwerken op de muur erg bijzonder, veel ervan gaan over vrijheid. En die muur is eigenlijk helemaal niet zo heel hoog, hè?

Berlijn Blogfoto's (22)

Cocktail time! Dat is natuurlijk ook onderdeel van een weekendje weg: bijkletsen en lekkere drankjes drinken. Beide geslaagd! Een hele fijne afsluiter van ons eerste dagje in Berlijn.

Berlijn

De volgende dag, zondag, gingen we naar het centrum van Berlijn. Dit was meer zoals ik me Berlijn had voorgesteld: grote, imposante gebouwen. En natuurlijk was het niet echt lekker weer, aan de donkere wolken op bovenstaande foto te zien. Misschien dat het daar ook mee te maken heeft, maar het centrum van Berlijn vond ik een stuk minder leuk.

Berlijn

Even de toerist uithangen bij de Branderburger Tor was natuurlijk ook belangrijk.

Berlijn

Ook het Holocaust Monument mag je niet missen. Ik vond het heel indrukwekkend om daar doorheen te lopen. Alles is in een golvende beweging gebouwd, waardoor je zonder dat je het doorhebt heel snel kan “verdwijnen” in dit monument. Volgens mij mag je er trouwens eigenlijk niet op zitten, maar het was een gevalletje “iedereen doet het, dus het kan”. Wel een goede plek voor foto’s, trouwens.

Berlijn

Zoveel creativiteit is er te vinden in Berlijn! Letterlijk o-ver-al waren muurschilderingen te vinden. Sommigen niet zo veelbetekenend, maar heel veel ook écht mooie – zoals deze. Je raakt er gelijk helemaal door geïnspireerd!

Berlijn

En weer kwamen we op een onverwacht bijzonder plekje terecht: een soort nagebootst strand naast de Leie, de rivier die door Berlijn loopt. Inclusief zand, reggae-muziek en een surfwinkeltje. Leuk!

Schönes Café Berlijn

Op onze laatste ochtend in Berlijn besloten we hip te doen en te gaan brunchen in een van de hotspots: het Schönes Café in Kreuzberg. We hadden de heerlijkste American pancakes en het tentje zelf was ook heel knus, een goede combinatie tussen ouderwets en modern. En natuurlijk hingen hier weer kunstwerken aan de muur.

Die brunch was een goede bodem om op pinkstermaandag weer terug te rijden naar Nederland. De terugweg was niet zo leuk als de heenweg, moet ik zeggen, doordat we gewoon allebei moe waren van alle indrukken en leuke dingen. Maar weer kwam ik terug met een gevuld hoofd en hart, vol nieuwe zin. Berlijn, ik kom terug!