Thuiskomen kan zo fijn zijn. Soms kom je na het thuiskomen van een geweldige reis of uitwisseling in een dipje terecht, daar kan ik ook over meepraten. Maar dit keer is het bij mij 180 graden andersom dan na mijn thuiskomst uit Zuid-Afrika, toen ik misschien zelfs wel een soort omgekeerde cultuurshock ervoer.

Nee, geen last van een cultuurshock of dipje. Sterker nog: ik ben ontzettend blij om weer in Nederland te zijn! Dat heeft niets te maken met mijn reis, want die vond ik geweldig en ik heb een hele goede tijd gehad. Maar terugkomen in Nederland doet me beseffen wat ook alweer alle fijne dingen zijn van dit land. Ik hou ervan om de cassière bij de Albert Heijn nog een ‘fijne dag’ te wensen, en ik hou er trouwens ook van dat ik daar weer alles kan kopen wat ik wil, en dat ik weer zelf kan koken (en iets anders dan rijst of noedels!). Ik hou ervan dat nu de zon weer doorkomt en wij Nederlanders allemaal met z’n allen zoveel mogelijk vierkante centimeter van onze huid willen laten verwarmen door die zon. Dat de vogeltjes tsjirpen, als teken dat de lente er echt aankomt. Dat ik een fijne eigen kamer heb, met al mijn eigen spulletjes weer om me heen, en vooral dat ik nu weer bezig kan gaan in een routine, dat ik muziek kan maken, dat ik kan sporten, vriendinnen kan bezoeken.

Bijna twee weken ben ik nu alweer terug, en ik ben weer helemaal klaar voor het leven in Nederland. Ik wil met dit stukje vooral even kort laten weten dat ik dus weer terug ben en jullie bedanken voor het lezen van mijn 2 posts die ik schreef in Azië. Zo leuk! Misschien dat ik de komende tijd nog wat meer verhalen op zal schrijven en met jullie zal delen, want de afgelopen 2 maanden waren weer zo’n ervaring voor het leven. Maar nu heb ik eerst heel veel zin om mijn piano hier naast me, inclusief de microfoon en interface, en ook de gitaren die nu achter me aan de muur hangen, weer te gaan gebruiken. Verwacht nieuwe en oude liedjes hier verschijnen de komende tijd, want ik heb heel veel zin om weer te gaan experimenteren!