Vorige week woensdag is er even niets online gekomen op Her Human Universe. Dat had te maken met wat ik maar “de grote zoektocht naar tijd – en wat ermee te doen” heb genoemd. Want: zijn we niet allemaal op zoek naar tijd? Altijd lijkt het alsof iedereen net een beetje tijd tekort komt. Nou kan je nadenken over efficiënte planningen, maar dat werkt ook niet altijd. Soms heb je namelijk dus ook weer tijd nodig om tussendoor niets te doen. En soms heb je ineens heel veel tijd, maar lukt het gewoon niet om die tijd op een goede manier te vullen.

Ik denk dat het voor mij het beste werkt als ik wel wat dingen te doen heb, maar ook nog ruim de tijd om zelf in te delen voor dingen zoals muziek maken of schrijven voor mijn blog. De balans tussen niet druk en druk. Aangezien ik de balans vorige week een beetje verloren was, besloot ik dat ik even een week geen blogpost zou plaatsen. Daarom nu even een kleine recap van wat ik de afgelopen weken zoal heb gedaan!

Even een gezellig rommelblogje met van alles en nog wat. Ik had al een leuke van maart, nu voor april!

Hoe gaat het nu met muziek maken?

Ja, hoe gaat het eigenlijk met muziek maken? Ik kan het best misschien zeggen: met ups en downs. Soms is ineens de inspiratie er en vind ik alles weer geweldig wat uit mijn handen komt. Dat moment duurt helaas vaak niet zo lang en dan slaat de welbekende twijfel weer toe. Maar op die momenten is mijn adagium: gewoon doorgaan, want dat is de enige manier dat ik kan leren. Zo ben ik naar een open mic geweest afgelopen maand – heel erg leuk – en probeer ik weer wat nieuwe optredens gepland te krijgen. Ik ben bezig met nieuwe liedjes schrijven, wat dus positief is, en met feedback van mijn zangdocent kom ik daar hopelijk ook wat verder mee. En, leuk nieuwtje voor degenen die me niet volgen op instagram of twitter: afgelopen weekend reisde ik af naar Eindhoven om een liedje op te nemen voor mijn YouTube-kanaal! Stay tuned, want volgens mij wordt het heel leuk!!

opnemen muziek

Stages en baantjes: keuzestress

Zo leuk: volgend jaar ben ik van plan om een stage te gaan doen. Ik heb al heel veel zin in het idee, maar eigenlijk heb ik nog geen idee van de stage die ik ga doen. Ik heb al een hele lijst samengesteld van potentiële stages, maar wat zal het gaan worden? Daarnaast ben ik ook bezig met een zomerbaantje zoeken om geld te verdienen voor het reizen later dat tussenjaar. Er zijn veel mogelijkheden en ik ga gewoon met veel mensen hierover praten, dan kom ik er wel uit!

Oja en ondertussen ben ik begonnen met mijn tweede scriptie te schrijven, wat stiekem best wel weer leuk is ook. Het wordt een heel andere scriptie dan de eerste, want deze mag ik samen schrijven met twee anderen. Maar dat maakt het hele proces juist een stuk gezelliger!

Bezoekje aan Gent

Het leek me leuk om dit stukje lekker positief af te sluiten met wat foto’s van mijn fijne weekend in Gent. In het lange Paasweekend bracht ik met het vriendje een bezoekje aan Gent. Wát een geslaagd weekend! Ik heb een aantal foto’s gemaakt die ik hieronder met je wil delen. Gent is gewoon een prachtige, gezellige stad waar we naar blijven terugkomen.

Gent 2 Gent 3 Gent 4 Gent 5

Dat was mijn leven de afgelopen tijd! Vertel, hoe is het met jou? Kijk je ook zo uit naar echt lenteweer?

Vanaf volgende week woensdag verschijnt er gewoon weer elke week een leuk artikel op Her Human Universe. Heel binnenkort krijg je het resultaat te zien van mijn opnamesessie in Eindhoven van afgelopen weekend.. Ik heb daar een eigen liedje met gitaar opgenomen mét beeld, en ik ben zelf ook zo benieuwd naar het eindresultaat!! Tot snel!

Gent 1

Groetjes van mijn blije hoofd in Gent!

Wil je nu gelijk meer lezen? Lees deze twee artikelen terug die ik in april schreef:

De Magische Karoo – een reisverslag van mijn roadtrip door de semi-woestijn van Zuid-Afrika
Mijn 7 lessen uit ‘Big Magic’ – inzichten over creativiteit die ik kreeg door het lezen van het beroemde boek