Hoi! Weer eens even een persoonlijk berichtje van mij. Al een paar weken geleden heb ik het bloggen weer opgepakt, maar een echt persoonlijke stukje zat er tot nu toe nog niet bij. Dat kwam doordat alles in mijn leven nog een beetje chaotisch was. Ik was teruggekomen uit Zuid-Afrika maar ik moest natuurlijk best wennen aan het leven in Nederland. Daarnaast had ik nog geen eigen kamer in Utrecht én nog geen Nederlandse telefoon. Vandaag praat ik je een beetje bij want inmiddels heb ik die kamer en telefoon, en voel ik me dus weer helemaal klaar voor het leven in Nederland!

Terugkomen

Na zes maanden moest ik toch echt afscheid gaan nemen van dat prachtige land: Zuid-Afrika. Met pijn in m’n hart heb ik afscheid genomen van de mensen, mijn huis, de bergen, de blauwe lucht… Ik weet zeker dat ik nog eens terug wil. Tegelijkertijd besef ik dat de tijd daar juist zo bijzonder was, doordat iedereen wist dat het tijdelijk was. We hebben daardoor alles ervan geprobeerd te maken wat we konden. Het was echt een van de bijzonderste ervaringen in mijn leven waar ik veel van heb geleerd, en die ik altijd bij me zal blijven dragen op een bepaalde manier.

Nieuwe kamer

En sinds afgelopen maandag heb ik dan eindelijk weer een eigen kamer in Utrecht! Ik heb ontzettend veel geluk gehad met een grote kamer op een centrale plek, in een gezellig huisje. Ik ben er zo gelukkig mee! De kamer is helaas wel tijdelijk, ik hoop heel erg dat ik uiteindelijk door kan schuiven binnen het huis maar in de zomer moet ik in ieder geval deze kamer uit. Ik kon daardoor ook niet alles 100% zelf inrichten zoals ik het wil, maar ik heb er wel een heel fijn eigen plekje van weten te maken. Vooral met mijn piano en gitaar, die ik nu weer gewoon altijd bij de hand heb, ben ik super blij!

Ik wil namelijk ook weer lekker muziek gaan maken de komende maanden, en daarom ben ik weer met zangles gestart. En wat is er veel weggezakt joh! We moesten bijna bij het allereerste begin weer beginnen, wat aan de ene kant heel stom voelt, maar tegelijkertijd ben ik blij dat ik nu wel weer echt goed bezig ben. Zingen is zo fijn om te doen, en als je aan concrete dingen kan werken en daarmee vooruitgang kan boeken, vind ik het nóg leuker. Nu ik dus weer zo’n fijn muziekplekje heb, hoop ik dat liedjes schrijven er ook weer echt aan zit te komen. Ik heb gewoon zo veel zin om nieuwe dingen te maken, en misschien ook weer hier te kunnen delen met jullie!!

Scriptie schrijven

Ja, voor mij is het ook zo ver. Ik mag mijn bachelorscriptie gaan schrijven! Ik moet er eigenlijk twee, die ik één voor één doe. De eerste, waar ik op dit moment mee bezig ben, vind ik mega leuk: ik schrijf ‘m namelijk over Zuid-Afrika! De interviews die ik heb gedaan bij mijn #IsApartheidOver-project kan ik gebruiken als bronnen voor het onderzoek, zo cool! En natuurlijk ben ik heel blij dat ik op deze manier toch nog een beetje betrokken kan blijven bij Zuid-Afrika.

Verder valt scriptie schrijven aan de ene kant – tot nu toe – eigenlijk wel mee. Ik had er ontzettend veel tijd voor ingepland, maar ik blijk die tijd eigenlijk helemaal niet nodig te hebben. Groot nadeel is natuurlijk wel dat ik nu vooral de hele tijd in m’n eentje aan het werk ben, maar gelukkig zie ik vriendinnen de laatste tijd wel weer heel regelmatig. En m’n leuke nieuwe huisgenootjes maken ook erg veel goed. Toch ben ik een beetje op zoek naar iets dat ik naast het studeren kan doen. Samen met anderen ergens mee bezig zijn, iets meer praktisch ook. Een soort stage eigenlijk, maar dan iets voor 1 dag in de week. Nog best een uitdaging om zoiets te vinden, maar uiteindelijk lukt het vast!

Hoe is het met jou?:)

En hoe is het met jullie? Sinds ik weer “opnieuw” ben begonnen met het bloggen (zo voelt het althans) merk ik hoeveel leuke, lieve enthousiaste reacties ik altijd heb ontvangen – en nog steeds van jullie krijg. Dat heb ik de afgelopen maanden eigenlijk veel te weinig beseft, en daarom wil ik er nu eens echt iets van zeggen. Allemaal ontzettend bedankt voor het lezen van mijn stukjes, en het reageren erop. Dat maakt me ontzettend blij! Ik vind het zo’n leuk idee dat mensen vanuit allerlei plekken, die ik anders nooit had gekend, op deze manier met mij in contact komen en ik met hen. Ik vind het allemaal superleuk om jullie zo virtueel een mini klein beetje te leren kennen:) Daarom heel veel liefs, en tot woensdag! Dan komt er namelijk een heel leuk artikel online: mijn reisoverzicht van mijn maand reizen in Zuid-Afrika! Fijne zondag nog! 

PS. Vind je de gekozen afbeelding bij deze post niet super goed passen? Terug in Nederland: grauw, veel beton, hoge gebouwen. De foto is gemaakt vanuit het raam van de nieuwe kamer van M. in Amsterdam Noord.