Even een ongeordend kletsstukje. Soms is dat het beste.

Het besef begint er nu eindelijk echt een beetje te komen. Over iets meer dan drie weken, is het nu, vertrek ik naar een ver land. Om zes maanden later pas weer op Nederlandse bodem terug te keren. Nooit ben ik langer van huis geweest dan drie weken – een half jaar is dan wel even wat anders. Deze twee weken ben ik druk bezig met mijn laatste deadlines, en het voorbereiden op de verhuizing. Mijn visum ligt in Den Haag op me te wachten, het afscheidsfeest staat gepland, ik ben er dus al bijna helemaal klaar voor. Nu nog de mentale voorbereiding.. als je je hier tenminste wel op voor kán bereiden.

Daarnet was ik bezig een hele grote koffer uit te zoeken, waar alles wat ik nodig heb dat komende half jaar in zal passen. Ik mag 30 kilo meenemen, dus ik wil die mogelijkheid ook graag benutten. Ook was ik bezig iets nog veel leukers uit te zoeken, namelijk een camera!! Voor mijn verjaardag (die in de zomer valt, wanneer ik dus al weg ben) mag ik van mijn ouders een camera uitzoeken waarmee ik de mooiste foto’s kan maken tijdens mijn avontuur in Zuid-Afrika. Ik heb dus het hele internet afgestruind naar mooie systeemcamera’s – geen spiegelreflex dus, maar ze kunnen wel enorm mooie foto’s maken – en ik denk dat ik er een heb gevonden… Exciting!

Stilte vs. Optreden

Ik merk dat ik deze laatste weken voor mijn vertrek heel erg de rust opzoek. Hoewel ik op sommige momenten juist heel hard van het ene leuke ding naar het ander ren, omdat ik juist nu niets wil missen, volgen er daarna dagen waarop ik uitrust en weer even helemaal niks doe. Die rust is denk ik ook nodig, want ik wil niet totaal uitgeput aankomen in Stellenbosch en er zijn genoeg leuke dingen en leuke mensen die hier nu aandacht van me vragen. Oja, en die deadlines dus. Laten we het daar maar even niet over hebben;)

Maar wat betreft die leuke dingen, daar wil ik nog wel even wat over kwijt. Want wie me een beetje volgt weet dat ik de afgelopen weken héél veel leuke optredens heb gedaan, en wat werd ik daar blij van! Een van de leukste optredens was tijdens het TREK-festival, waar ik al over schreef. Maar het hoogtepunt was toch wel afgelopen weekend, toen ik samen met twee geweldige singer-songwriters geprogrammeerd stond in Café Hofman (Utrecht) tijdens de Appeltaartconcerten. Het was een heel leuk optreden, het ging goed, en er kwamen ook veel mensen voor me kijken wat het extra gezellig maakte. En… een primeur: Mau speelde twee liedjes met me mee!

Appeltaartconcert Hofman (2)

Dit was zo ontzettend leuk om te doen, om samen muziek te maken. Heel lang durfden we dit nog niet echt aan, maar nu was de tijd wel echt gekomen en de samenwerking ging eigenlijk ook heel soepel. Maar Mau is dan natuurlijk ook een geniale muzikant die precies wist hoe mijn liedjes aan te vullen:)

Nu zijn de optredens voorbij, en begint het dus door te dringen dat het over drieënhalve week voorbij is met mijn leventje in Nederland. Voor even, dan. Maar ik wil deze tijd wel echt gebruiken om alles hier op een goede manier af te sluiten: met mijn studie, maar ook met alle vrienden en familie en de laatste voorbereidingen op het avontuur. Het zou dus ook kunnen dat er een stuk minder artikelen verschijnen op Her Human Universe, aangezien dat nu even minder prioriteit heeft. Maar wanneer ik over minder dan een maand gearriveerd ben in Zuid-Afrika, kunnen jullie natuurlijk juist weer héél veel mooie verhalen verwachten! Hopelijk vergezeld met mooie foto’s van mijn nieuwe camera!

Veel liefs, Sonja

De mooie foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Hannah Aletta Photography!