In Berlijn, met mijn net nieuw gekochte India-broek aan en een veertje in mijn haren, voel ik me even een hippie. Het is het einde van een weekend Berlijn met een vriendin – waar ik later nog uitgebreid over zal vertellen – en ik voel me een reiziger. Een wanderer, zoals ik ook steeds meer probeer uit te dragen met mijn blog.

De laatste tijd pak ik weer heel veel leuke dingen aan, ik zeg minder vaak ‘nee’ dan voorheen. Ik heb dat een hele tijd veel gedaan, omdat ik simpelweg de energie niet had om alles te doen wat ik wel graag zou willen. Nu gaat het echter wél, en ik merk dat het me zoveel energie geeft! Dat niet alleen, het verhoogt ook weer mijn zelfvertrouwen en mijn inspiratie om méér leuke dingen te doen.

Waar ik dan allemaal mee bezig ben
Wat doe ik dan zoal? Als je in de rechter zijbalk kijkt, kan je onder het kopje ‘gigs & upcoming events’ zien dat er onder andere echt veel optredens gepland staan. En ook echt op leuke plekken en bij leuke gelegenheden! Ik word nog steeds elke keer weer heel blij als ik mijn eigen liedjes voor publiek kan spelen, zelfs als ik er zelf niet helemaal tevreden over was. Het geeft me het gevoel dat ik op het goede pad ben, denk ik, en dat is heel fijn. Ook ga ik meedoen met een wedstrijd voor muzikaal talent, genaamd ‘Krachtvoer’, mede omdat het georganiseerd wordt door iemand die ik via-via ken. Ik vind het wel spannend om met zo’n wedstrijd mee te doen, maar ik ben er ook héél benieuwd naar! Wie komt me supporten?

Verder heb ik de afgelopen twee weken leuke stedentripjes gemaakt: een keer naar Gent en Parijs, en afgelopen weekend dus naar Berlijn. Verder staat er nog een heeel gaaf (tenminste ik denk dat het gaaf wordt) concert van Radiohead op de planning en het festival Down The Rabbit Hole, dingen waar ik allemaal gelukkig van word. Daarnaast gaat het ook om de kleine dingen: weer meer afspreken met vriendinnen om samen te eten bijvoorbeeld.

Blij in Berlijn

Blij in Berlijn

Reizen en verhalen verzamelen
In mijn hoofd ben ik door al die positiviteit bijna constant bezig met toekomstplannen. Zo lijkt het me sinds mijn laatste bezoekje aan Parijs geweldig om daar ooit een paar maanden te wonen en een talencursus te doen. Sowieso heb ik het nu wel in mijn hoofd dat ik na mijn bachelor veel wil reizen, meer van de wereld wil zien. Een paar maanden backpacken in Azië hoort daar onder andere bij. En, denk ik dan, misschien kan ik dat wel meer uitbreiden door mijn blog. Reisblogger zijn lijkt me een van de allerleukste dingen. Maar dan niet om hotspots te verzamelen: nee, ik zou dan juist de verhalen verzamelen van mensen die in het land leven.

Want dat is een van de andere dingen die ik steeds meer besef: ik wil een verhalenverteller zijn. Niet alleen van mijn eigen verhalen, maar ook van die van anderen. Ik ben daarom een klein beetje aan het nadenken over een klein project wat ik zou kunnen doen in mijn tijd in Zuid-Afrika, waardoor ik terugkom met een boekje vol verhalen waar ik vervolgens de meest inspirerende dingen mee zou kunnen doen. Wat en hoe, dat weet ik dus nog totaal niet. Maar ik bruis.