Op dit moment ben ik aan het luisteren naar het nieuwe album van Matt Corby, Telluric heet het. Volgende week ga ik hem namelijk live zien in Paradiso, dus ik moet me toch een klein beetje voorbereiden! Normaal luister ik de laatste tijd trouwens nog maar heel weinig muziek hoor, dat is eigenlijk heel jammer dus ik ben blij dat ik nu in ieder geval bedacht heb een muziekje op te zetten tijdens het schrijven.

Dat ik naar dat concert ga kan je trouwens ook zien in mijn lijstje met ‘Upcoming Events’ in de sidebar, zie je het?! Het leek me wel leuk om op mijn blog ook een klein beetje een beeld te geven van de leuke dingen die op de planning staan, en waar ik dan vervolgens ook over zal schrijven (in ieder geval over een deel van deze dingen). Daarnaast komen er in de toekomst ook optreeddata in te staan. Ik heb vier locaties in Utrecht die hebben toegezegd dat ik mag komen spelen, de data moeten alleen nog geprikt worden dus zodra die bekend zijn komen ze erbij in het lijstje! Leuk hè!

Op muzikaal gebied zijn er dus veel leuke dingen in het verschiet (zie ook in het lijstje bijvoorbeeld een nieuwe opnamesessie staan!), maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik stilsta. Er zijn hele lange periodes dat ik niet zing, niets speel. Ik luister heel weinig muziek. Ik schrijf niks nieuws meer. Ik heb geen zangles op het moment, geen gitaarles. Keerzijde is dus dat ik wél actief op zoek ben gegaan naar optreed-ervaring, en dat het me langzaam lijkt te lukken. Al schrijf ik het komende halfjaar geen enkel nieuw liedje, heb ik dus waarschijnlijk tóch veel geleerd puur door op te treden. Positief blijven denken.

Toch blijft het een groot dilemma, studeren versus muziek. En dat dan weer versus de momenten dat ik me moe, lusteloos, “op” voel. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat het de komende periode, als het weer wat beter wordt en de zon zich vaker en langer laat zien, veel beter zal gaan. Zo gaat het tenslotte altijd. Op dit moment zit ik wel snotterend en met een zwaar hoofd op de bank, maar ik probeer gewoon lekker mijn rust te pakken en uit te kijken naar alle leuke dingen die ik gepland heb. Toch wil ik ook weer even lekker gezond gaan eten. Veel smoothies (ben ik mee bezig! Yum!), meer groente, minder suiker. Eten waar ik blij van word. En doorgaan met het elke week 1 of 2 keer naar yoga gaan, want mennn wat word ik dáár blij van! Of nee, blij is niet eens het juiste woord: gelukkig. Het is moeilijk uit te leggen wat yoga met me doet, maar het inspireert me op de één of andere manier om het beste uit m’n leven te halen.

2c598efbdbb98e0a21576315d206243b
de cover van het album dat ik op dit moment luister

Dus, hoe is het ondertussen met jou? Ik zit maar te ratelen over van alles en eigenlijk niks, gewoon omdat ik verder toch even niet weet wat ik moet schrijven. Maar heb jij ook zo’n zin het voorjaar? (Vast wel.) Komen bij jou de tentamens ook dichtbij, net als bij mij? En heb jij leuke plannen voor de komende periode? Laat een gezellige reactie achter als je daar zin in hebt:)

En trouwens, ik bedenk me nu dat ik moeilijk dit stukje kan plaatsen zonder iets te zeggen over de aanslagen in Brussel. Ik heb het gisteren (het is woensdagavond als ik dit schrijf) allemaal vaag meegekregen, maar ik heb de twitterberichten zo min mogelijk gelezen. Ik moet zeggen dat ik er een beetje moe van word dat iedereen er een mening over heeft, wat die mening ook is. Ik vind het verschrikkelijk dat die aanslagen zijn gebeurd, maar ik vind het moeilijk er iets over te zeggen waar de rest van de wereld iets aan zou moeten hebben. En dat terwijl ik Conflict Studies studeer: dan zou ik het eigenlijk júist moeten weten, geloof ik. Het belangrijkste wat ik daarvan heb geleerd is in ieder geval dat generalisaties ten eerste niet bestaan, we zijn allemaal individuen, en ten tweede gevaarlijk zijn. Ik ben vooral bang voor de meningen die de polarisatie versterken. Volgens mij hebben veel meer mensen dit al gezegd, maar laten we vooral naar elkaar blijven luisteren.

Goed, dan ga ik het hier denk ik even bij laten. Er staan op dit moment een aantal concepten klaar voor m’n blog, maar ik weet niet helemaal hoeveel tijd en energie ik de komende dagen ga hebben om ze ook daadwerkelijk af te maken. Ik waarschuw dus vast: het zou ietsjes stiller kunnen zijn de komende weken op her human universe. Maar die mooie nieuwe layout maakt alles goed, toch? Haha, ik ben er zelf gewoon heel blij mee!

Dus laat een reactie achter met hoe het met jou gaat, als je dat leuk vindt, heb een fijne dag (of avond, wanneer je dit ook leest), en hopelijk weer tot snel! Veel liefs