Daar zit ik dan, in de Coffee Company. Dit is mijn lievelingsplekje om te werken wanneer ik even geen zin meer heb om thuis te zitten, maar ik de UB toch ook wat te clean en stil vind. Hier klinkt (meestal) leuke muziek, zijn een hoop andere mensen die soms ook gezellig kletsen. Tegelijkertijd hoef ik me niet opgelaten te voelen dat ik de hele tijd achter m’n laptop zit te werken, want ehm.. dat doet dus iedereen om me heen ook;) In de Coffee Company van Utrecht is er zo’n mega lange houten tafel waar alle mensen zitten die moeten werken. Naast de lekkere koffie en andere dingen die ze verkopen, hangt er dus altijd een fijn ongedwongen sfeertje.

Ik ging hier vandaag zitten omdat ik eigenlijk niet zo m’n dag heb vandaag. Ik zou vanochtend eindelijk weer eens naar yoga gaan, maar toen ik vanochtend op was gestaan en mijn appeltje zat te eten, merkte ik dat ik me toch eigenlijk helemaal niet lekker voelde… Ik heb nog tien minuten geprobeerd mezelf op te peppen, maar dat lukte totaal niet, waarop ik dus maar weer m’n bed in kroop. Ik vind het ontzettend fijn, dat het chaotische studentenleven me toelaat om dat gewoon te doen. Dat ik kan besluiten: nee, ik heb m’n dag niet, ik kruip terug in bed. Ik besef heel goed dat dat een luxepositie is.

Vervolgens heb ik vandaag al wel wat goede dingetjes gedaan  hoor, onder andere heb ik mijn kamer opgeruimd. Dat was wel weer eens nodig. En ik heb een boek bij de UB opgehaald, en mezelf dus naar dit leuke tentje gesleept. Omdat ik dacht dat ik daar vast blijer zou worden. En zodat ik lekker kon gaan typen, voor mijn blog of voor CLEEFT, van schrijven word ik meestal wel blij. Maar nu zit ik hier al iets meer dan een uur, en er is nog niet zo veel uit mijn handen gekomen. Het wil gewoon niet zo vandaag, ofzo. Dus, bedacht ik toen: waarom niet gewoon een nieuwe Persoonlijke Noot?! Dat kan namelijk áltijd.

Ik had gisteravond helemaal zin om vandaag weer lekker aan de slag te gaan, maar soms zit dat er dus gewoon even niet in. Mijn tactiek is meestal om voor zover dat kan, er een klein beetje aan toe te geven. Dingen op een wat rustiger tempo te doen, lekkere dingen (maar liefst wel gezond) eten, kortom: lief voor mezelf zijn. En op tijd gaan slapen, dat doet ook wonderen.

Het is ook niet een makkelijke week geweest, als ik er zo over nadenk. Vorig weekend was ontzettend leuk maar ook héél druk, en vanaf maandag was ik vervolgens keihard aan het studeren voor onder andere een belangrijke presentatie. Vervolgens had ik eigenlijk na mijn college op vrijdag een vrij rustig weekend. Maar in dat weekend had ik wel twee afspraken, met mensen van thuis-thuis die ik niet zoveel meer spreek. Helaas gaat het met beiden op dit moment niet zo goed…  En dat was wel even heel vervelend om te moeten horen, vond ik. Natuurlijk is het voor henzelf nog vele malen vervelender dan voor mij, maar ik voel me altijd zo machteloos wanneer ik hoor dat het met iemand die ik ken niet goed gaat. Ik zou willen dat ik kon helpen op zo’n moment!

Misschien dat ik daar nog eens een stukje over wil schrijven. Ik heb het gevoel dat er momenteel veel mensen zijn die het op de een of andere manier moeilijk hebben. Met zichzelf, met de vragen des levens, met stress en drukte, relaties of andere dingen. Je beginnende-twintiger-jaren zijn denk ik ook nou eenmaal moeilijke tijden, soms. Maar hoe ga je ermee om wanneer iemand in je omgeving het moeilijk heeft? Ik merk dat ik me altijd zo egoïstisch voel wanneer ik denk: “hij/zij heeft het hiermee lastig, ik ga mijn gevoel er niet door laten beïnvloeden”. Terwijl je juist diegene beter kan helpen wanneer je dat dus niet doet, en het daardoor misschien júist niet egoïstisch is. Lastig, wel. Misschien heeft een van jullie hier wel goede tips voor of ervaringen mee:)

In ieder geval, met mij gaat het de laatste tijd eigenlijk wel goed. En daar ben ik super blij om, het zorgt er ook voor dat ik er meer kán zijn voor anderen. En hoewel ik vandaag dus even een wat minder dagje heb, heb ik zeker heel veel zin in morgen en de rest van de week. En dat gevoel, dat je opstaat en zin hebt in je dag, of gaat slapen en blij bent met wat je die dag hebt gedaan, dat is voor mij goud waard!