Lieve lezer! Daar ben ik weer, en wat leuk dat jij er nog steeds bent. Een maand lang heb ik ineens even helemaal niets gepost. Het lukte niet, er was teveel dat ineens gebeurde. Daarnaast had ik er om heel eerlijk te zijn gewoon ook niet eens zin in. Ook het lezen van andere blogs heb ik even helemaal links laten liggen. Ik dacht bijna dat dit het einde van mijn blog zou zijn en dat ik nu écht zou gaan stoppen…

Maar hier ben ik weer! En wat vind ik de blogwereld weer gaaf, wat ben ik weer blij met hoe mijn blog er nu uitziet en de content die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Dus laten we het snel weer oppakken! Ik wil eigenlijk zo snel mogelijk elke woensdag weer een artikel gaan plaatsen. Ik heb dingen gepland staan over creativiteit en over reizen: toffe dingen dus! Maar voor nu wilde ik gewoon eerst even inkomen, een soort van ‘bijkletsen’ met jullie. Wat was de afgelopen maand belangrijk voor mij? Waar heb ik uiteindelijk inspiratie door teruggekregen?

Over inspiratie gesproken

Bij het lanceren van mijn ‘vernieuwde’ website aan het begin van 2017 zei ik dat inspiratie het sleutelwoord zou gaan worden. Inspiratie is iets wat ik het grootste gedeelte van mei een beetje kwijt was. Ik had ook niet zo de tijd om er echt op te focussen, geloof ik. Daardoor had ik het gebrek aan inspiratie in eerste instantie ook niet zo door, maar op een gegeven moment begon er toch iets te knagen. Ik wist dat ik hier zelf al heel veel goede adviezen over had geschreven. Bijvoorbeeld mijn Gids met dingen die ik doe om geïnspireerd te blijven. Maar ook mijn artikel van laatst met daarin 7 creatieve lessen is er een. Toen ik nog wat in de ontkenningsfase zat, durfde ik die artikelen helemaal niet eens meer terug te lezen.

Inspiratie gaat volgens mij over de wisselwerking tussen het vinden van leegte, en aan de andere kant jezelf voeden met dingen of mensen die je inspireren.

Uit: Wat ik doe om geïnspireerd te blijven

Wat voor mij eigenlijk weer de knop om heeft laten zetten, is een gesprek met mijn zangcoach. Zij gaf me echt even die aanmoediging en richtlijnen die ik nodig had, en waarmee ik weer aan de slag kon. Ik besefte weer: inspiratie en creativiteit gaan niet vanzelf, daar moet je moeite voor doen. Voor mij betekende dat op dat moment vooral: planningen maken, en me daaraan houden. Google Calendar is ineens mijn grootste vriend en al mijn bezigheden kan ik zo precies inplannen, waardoor ik zeker weet dat ik elke week ook tijd aan creatieve dingen besteed!

Mijn MEI & inspiratiebronnen van de laatste tijd

Dit heb ik in eerdere artikelen ook gedaan en het lijkt me leuk om hier mee door te gaan: af en toe even delen welke dingen mij nou hebben geïnspireerd. Het is dit keer echt van alles! Leuke dingen die ik heb gedaan en waar ik blij van werd, een boek, een blog…

Natuurlijk allereerst: de zon

Dit is vast een grote blij-maker voor iedereen geweest. Ik voel me altijd zo veel blijer en energieker als de zon zich zo vaak laat zien! Vooral de laatste twee weken hebben we er goed van kunnen genieten. Ik heb zoveel als ik kon in de zon gezeten, de pauzes tussen het scriptie-schrijven door werden er een stuk beter van kan ik je vertellen.

Door de zon ga je ook zo veel meer leuke dingen doen. Lekker de weilanden in en picknicken op het gras, bijvoorbeeld. Of in de zon op het terras zitten in de stad en genieten van lekker eten. Drankjes doen met fijne vrienden, pauze houden in de zon na een ochtendje UB’en (want die scriptie moet ook geschreven worden).

ROOST aan de singel Utrecht

 

 

Nieuw seizoen van de ‘Make It Happen’-podcast

Misschien heb ik hier al eens vaker over geschreven, ik ben namelijk super enthousiast over deze podcast van Jen Carrington. En in mei is het nieuwe seizoen uitgekomen! In deze podcast vertelt Jen in haar lieve Britse accent ons alles over creativiteit en hoe je jezelf kunt blijven motiveren en inspireren. Deze aflevering over tijd vrijmaken voor je creatieve ‘business’ en jezelf vanaf het begin af aan al serieus nemen, vond ik bijvoorbeeld erg bruikbaar.

Kleine opdrachten geven aan mezelf

Inspiratie komt soms voort uit dingen die je jezelf hebt opgelegd. Een heel goed voorbeeld daarvan zijn voor mij songwriting-opdrachten. Ik heb er een aantal verzameld en op briefjes geschreven, en deze allemaal opgevouwen in een pot gestopt. Bijna een soort grabbelton-idee. Elke week trek ik daar dan een lootje uit, en die opdracht ga ik dan uitvoeren. Soms is het een opdracht voor een heel liedje, maar andere keren gaat het alleen om het brainstorm-gedeelte, of het bedenken van een concept bijvoorbeeld. Kleinere doelen stellen, en niet gelijk een nieuwe “hit” verwachten te schrijven (in mijn geval) helpt heel erg om gewoon aan de slag te blijven. Het gaat er mij op dit moment meer om dat ik lekker in die flow blijf, en niet zozeer wat daar dan voor resultaat uit komt. Het volgende artikel hielp mij ook heel erg om dit nog beter te beseffen en leren toe te passen: ‘The Power of Setting Small Songwriting Goals’.

En ik speelde nog wat deuntjes op een zondagmiddag in de Bagels & Beans in Lombok, Utrecht!

De mooiste reisblog: What About Her

Ik volg deze blog al zo lang als ik zelf Her Human Universe heb, maar volgens mij heb ik What About Her nog nooit benoemd op mijn blog. Dus bij deze: dit is mijn lievelings reisblog aller tijden – misschien wel überhaupt mijn lievelingsblog aller tijden, of anders in ieder geval hoog op mijn lijstje. Laura lijkt me een super leuk, gezellig en lief mens, en haar foto’s en schrijfstijl zijn gewoon om bij weg te zwijmelen zo mooi. Haar blog inspireert me al jarenlang om ook te bloggen, en toen ik dus vorige week even echt niet meer wist of ik nou moest stoppen met bloggen of niet, ging ik naar haar blog toe… en werd ik weer volop geïnspireerd door de mooie en eerlijke posts. Zéker eens checken als je het nog niet kent! <3

Ondertussen heb ik ook veel van mijn tijd hier doorgebracht: de UB…

Boek: Hallo witte mensen

Sinds ik in Zuid-Afrika ben geweest zijn ineens mijn ogen geopend voor dingen als wit privilege en institutioneel racisme. Daarom moest ik dit boek lezen, waarin Anousha Nzume haar witte lezers meeneemt op het pad van het leren beseffen hoe deze systemen in elkaar zitten en wat onze rol hierin is. Super interessant want het leert je sowieso veel over hoe het in Nederland precies in elkaar zit! Het is een onderwerp dat voor mijn gevoel de laatste maanden echt steeds meer aandacht begint te krijgen en daar ben ik erg blij om. Weet je hier nog echt helemaal niets van? Dan is ‘Hallo witte mensen’ een heel goed boek om mee te beginnen.

De nieuwe video van Teske de Schepper

Ergens op de middelbare school ben ik Teske op youtube gaan volgen, en sindsdien ben ik altijd haar video’s blijven kijken. Het is gewoon erg leuk om te zien hoe iemand van dezelfde leeftijd als ik zich ontwikkelt. Hoewel ik haar video’s lang niet altijd meer even interessant vond, bleef ik haar dus volgen. Maar: Teske was er in mei ook even ‘uit’, ze stopte voor een paar weken met video’s maken omdat ook zij last had van te weinig inspiratie. Ze wilde op zoek naar manieren waarop ze deze inspiratie en tevredenheid met haar video’s weer terug kon krijgen. En nu is ze terug, en haar nieuwe video heeft een heel andere, veel creatievere uitstraling, en dat vind ik zó tof en op mijn beurt weer inspirerend om te zien! Ik krijg er gelijk zin van om zelf ook te gaan creëren. Je ziet de video hier.

Een andere inspirerende video die ik een paar dagen geleden zag, was de 168 hours van Lucy Moon. Dit is in principe een weekvlog, maar dan op een super creatieve manier. Ik vind het zó tof dat jonge mensen nu hun creativiteit zo relatief makkelijk met de rest van de wereld kunnen delen door het internet en specifiek YouTube! En ook heel cool om te zien hoe veel mensen zoals Lucy gewoon al kunnen, gewoon door het zichzelf aangeleerd te hebben en dingen uitgeprobeerd te hebben.

Spinvis in Paradiso

Zo cool! Ik heb de legendarische Spinvis live gezien, en wel in Paradiso. De sfeer zat er erg goed in, de band was goed op dreef en Spinvis zelf (geen idee wat zijn echte normale naam is, voor mij is ‘ie gewoon Spinvis) was een verrassend goede frontman. Nieuwe liedjes en oude klassiekers in een nieuw jasje kwamen voorbij, ik was erg onder de indruk. En Paradiso blijft natuurlijk altijd een geweldige zaal.

De komende maanden

Ja, we gaan nu eindelijk echt naar de zomer toe. Mijn zomer ben ik aardig aan het vol plannen. Ik heb een aantal leuke tripjes op de boeg, de eerstvolgende naar Dublin. Maar ook heb ik een bijbaantje bij het restaurant GYS, een super leuke plek met gezellige mensen. En alsof dat nog niet genoeg was, ga ik ook een toffe zomerstage doen! Namelijk bij Movies that Matter.

Het station van Amsterdam was al een overbekende stop voor mij geworden de laatste tijd, maar vanaf half juni zal ik dus 2x per week naar de Keizersgracht afreizen om stage te lopen bij Movies that Matter! Ze zitten in hetzelfde gebouw als Amnesty International – hoe cool:).

Zo. Dat was mijn mei. Hoe was jouw mei? Over een paar dagen is het alweer juni – zomer! Heel veel zin in. En ik ga mijn best doen om in juni gewoon elke week op woensdag iets online te laten komen. Dus tot snel!