travel south africa coffee bay

Vandaag, 9 januari 2017, is het precies 6 maanden geleden dat ik aankwam in Zuid-Afrika. Helemaal in m’n eentje, het avontuur tegemoet, klaar voor alles wat me te wachten stond. De maanden die volgden waren gevuld met geweldige nieuwe contacten, leerervaringen, mooie landschappen, wijn, hikes, met zon en energie.

Ik heb het al vaker gezegd, maar gedurende de 6 maanden bleef het de waarheid: Zuid-Afrika bleef maar meer geven. Van het studeren tot mijn interviewproject, van de Garden Route rijden tot reizen in mijn eentje en leren surfen, van het beklimmen van de Tafelberg tot lesgeven in een township en leren over het leven daar. Van de wilde kust tot de woestijn. Een diverser land kan ik me bijna niet voorstellen.

En ik, ik denk dat ik niet dezelfde ben als toen ik 6 maanden geleden vertrok. Al die geweldige ervaringen, de wijze levenslessen en de lessen in zelfvertrouwen, neem ik met me mee het vliegtuig in zo meteen, terug naar Nederland.

Tafelberg

2016 stond voor mij in het teken van Zuid-Afrika. In januari kreeg ik te horen dat ik mocht gaan en vanaf dat moment was ik bezig met alle voorbereidingen die erbij kwamen kijken. De tweede helft van 2016 was Zuid-Afrika mijn thuis.

Ik ben 2017 in gegaan onder de sterrenhemel in Nieu-Bethesda, midden in de “woestijn” van Zuid-Afrika samen met m’n lief. Ik hoop dat jij net zo’n mooie jaarwisseling hebt mogen meemaken, en dat 2017 ook voor jou goed is begonnen. Voor mij is het nu tijd om terug te gaan naar mijn andere thuis, om mijn Nederlandse vrienden weer te zien, om weer hard aan het werk te gaan in Utrecht – maar wel met alle ervaringen in mijn achterhoofd, die zal ik nooit vergeten.

Ik hoop dat jij in 2016 genoten hebt van mijn Zuid-Afrika verhalen, en klaar bent voor meer verhalen in 2017. Ik dank jou als lezer van Her Human Universe voor je aanwezigheid op mijn stukje internet het afgelopen jaar, voor het meelezen en -leven met mijn avonturen, en ik hoop je ook in 2017 weer vaak te mogen verwelkomen.

travel south africa tugela falls

Tot ziens, Zuid-Afrika