Het is weer even tijd voor zo’n gezellige klets-update. Een persoonlijke blog is dat niet echt zonder zulke stukjes, vind je niet? Daarom dus een fijn ramble-stukje waarbij sommige internetmensen dan zeggen: pak lekker een kopje thee erbij. Ik drink eigenlijk de hele dag door al non-stop thee, dus mij hoef je dat nooit te zeggen. Maar de belangrijke boodschap is: dit is weer even een onzinnig praatje over hoe mijn leven ervoor staat op het moment, zoals je dat met je vriendinnen zou doen. Be prepared.

Cocoonend de donkere dagen door

Ja hoor, de dagen worden nu écht merkbaar weer korter en dit jaar doet het me meer dan anders. Of misschien was het altijd al zo, maar besef ik het nu pas echt doordat ik er vorig jaar rond deze tijd niet was. Wie weet. Hoe dan ook: vorige week, toen de tijd net was verzet, had ik echt even zo’n uitputtingsmoment. Al m’n energie was in één klap weg, en het enige waar ik nog zin in had, was om onder een dekentje met een kruik serie te kijken.

Mijn tip voor als je dat hebt: geef er, voor zover het kan, gewoon even lekker aan toe. Ik had het geluk dat ik precies in die week een weekendje weg had gepland, waardoor ik tweeënhalve dag lang inderdaad vrijwel niets anders heb gedaan dan luieren. Als je je eraan kan overgeven, is soms niets beters dan dat. Na dit weekend voel ik me weer re-energized en klaar om weer met alles aan de slag te gaan!

Hoewel het natuurlijk frustrerend is dat de winterdagen zo veel energie wegnemen, waardeer ik het aan de andere kant ook wel heel erg. De winter is echt zo’n tijd van bezinning, van lekker in je denkbeeldige holletje kruipen. Het geeft me vaak de rust en tijd om creatief bezig te zijn en te broeden op ideeën. Hoewel november bij mij in het teken staat van DOEN en UITVOEREN, ga ik december dan ook laten draaien om creëren. Nu al zin in.

November wordt mijn doe-maand

Maar eerst november dus: mijn doe-maand. Dat wordt het in de allereerste plaats omdat ik een leuk optreden heb om me op voor te bereiden. Op vrijdag 1 december zal ik namelijk in de Kargadoor (Utrecht) spelen op een singer-songwriters showcase. Het voelt als een relatief belangrijk optreden, waarbij ik me van m’n beste kant wil laten zien. Daarom ben ik echt even bezig de nummers die ik dan wil spelen, weer onder de loep te nemen en te verbeteren! Ik heb heel veel zin in het optreden en hoop dat ik op veel support kan rekenen die avond:)

Verder ben ik natuurlijk bezig met mijn youtube-kanaal. Hier gaat natuurlijk ook best veel tijd in zitten. Mijn allereerste écht zelf geproduceerde video, een cover van ‘Writer in the Dark’ van Lorde, kwam vorige week online en ik ben er stiekem best trots op! Vooral qua audiobewerking merk ik echt vooruitgang en dat is super leuk. Wat zal ik als volgende video opnemen…? Suggesties zijn altijd welkom! Ik ben voor nu van plan om om de zondag iets te plaatsen. Als ik het dan allemaal helemaal onder de knie heb en het bijna een beetje routine wordt, kan ik dat aantal misschien wat opschroeven.. Maar dan moet ik natuurlijk ook wel wat ervoor terugkrijgen in de vorm van subscribers en reacties / likes. Klinkt stom, maar om er zo veel tijd in te steken wil je natuurlijk wel het gevoel krijgen dat mensen waarderen wat je doet!

Oh, en een ander ding dat ik wil doen: een ticket boeken voor mijn aankomende reis!

Maar hoe was oktober?

Aangezien ik vorige maand een terugblik op september deelde, is een kleine terugblik op oktober natuurlijk ook wel op z’n plaats. Helaas heb ik dit keer vrijwel geen foto’s gemaakt, het was dan ook een wat rustigere maand. Ik ging naar de popronde in Utrecht, dronk koffie’s in leuke kleine zaakjes, en bezocht de IJ-hallen.

IJ-hallen

Ik sprak af met een goede vriendin die ik niet zo vaak zie – zij woont in Enschede, dus we meeten vaak ergens tussenin. Dit keer was het Apeldoorn – we aten tapas bij La Cubanita.

Ik ging nog naar een concert van Midas, ooit had ik gitaarles van ‘m en nu ben ik fan van zijn muziek. Het vriendje verhuisde van Amsterdam Noord naar Oost, naar een huis met een heuse piano – wat mij erg gelukkig maakt. Sowieso is Oost natuurlijk stukken beter dan Noord, én dichterbij Utrecht. Ik zie een win-win hier!

Nee, dit is niet Amsterdam Oost, maar gewoon mijn buurtje in Utrecht. Op een mooie oktoberdag met blauwe lucht!

.. en dan ben ik aangekomen bij afgelopen weekend, stiekem alweer het begin van november: de donkere dagen. Ik ben alweer aan het vooruitkijken naar de kerstdagen, en naar mijn reis die ook steeds dichterbij komt (over tweeënhalve maand vertrek ik waarschijnlijk al!). Oh, en ik luisterde veel naar een nieuw ontdekte plaat:

Emily King

De EP ‘Seven’ van Emily King. Dit liedje, Georgia, is mijn ultieme favoriet. Heerlijke rustige en soulvolle herfstmuziek!

Hoe is het met jou?

Dus, als je je kop thee inmiddels op hebt: hoe is het met jou? Ik vind het serieus leuk om te lezen wie mijn lezers zijn en hoe het met hen gaat, zodat dit niet zo’n eenzijdig gesprekje wordt. Dus laat gezellig iets achter in de comments!

Oh, en als je zin en tijd hebt: luister je dan ook even naar mijn afgelopen maand opgenomen cover? Tip: luister tot het eind want dan wordt het qua effecten alleen nog maar leuker!!

Cover: Writer in the Dark (Lorde)