Vinyl - Lucy Rose

Maart was niet helemaal de maand die ik verwacht had dat het zou zijn. Ik kan niet zo goed geloven dat het bijna een maand geleden is dat ik deze doelen voor maart opschreef. Ik kan je verklappen: er is helaas niet zo veel van terecht gekomen. Ik werd namelijk ziek, en goed ziek ook. Anderhalve week was ik wel even “weg”, en ook daarna kon ik m’n mojo even niet meer zo goed terugvinden. Het is niet altijd even makkelijk om een geïnspireerd gevoel te blijven vasthouden wanneer je je lichamelijk niet zo fijn voelt en je even in zo’n ‘alles-overdenkfase’ zit. Afstuderen komt ineens wel heel eng dichtbij en wat gaat dan daarna gebeuren? Is dit het moment dat ik ineens echt een volwassene moet worden, dat ik al mijn dromen zomaar overboord moet gooien? Op sommige momenten is dat waar ik bang voor ben. Afstudeerders: hoe gaan jullie hiermee om? En mensen die dit allemaal al achter zich hebben gelaten: zijn mijn angsten gegrond..?

On the bright side: het is lente! En dat is iets wat mij echt, oprecht, onwijs gelukkig en vrolijk kan maken. De zon die schijnt op mijn huid, de mensen die weer vrolijkere gezichtsuitdrukkingen hebben. De geuren, de kwetterende vogeltjes. Ik hou ervan. En om die positieve vibes even vast te houden, hieronder de dingen waar ik blij van werd deze afgelopen maand!

Dingen die mij inspiratie gaven deze maand

Het kanaal van doddleoddle

Ineens ontdekte ik haar: Dodie Clark, beter bekend als doddleoddle. Ze plaatst filmpjes van eigen geschreven liedjes en covers op youtube, maar ook filmpjes waarin ze gewoon kletst over allerlei onderwerpen. En ik weet niet waarom, maar van Dodie word ik blij. En ze inspireert me, om iets te gaan doen… kan je het al raden?

Dodie vind je trouwens op haar officiële kanaal doddleoddle, en daarnaast plaatst ze filmpjes op doddlevloggle.

7layers sessie

Ik had spontaan een kaartje gekocht voor de 7 Layers Session in Utrecht toen ik zag dat Tamino en Lucy Rose er speelden, twee singer-songwriters die ik recentelijk aan mijn lijst had toegevoegd. En: wat een avond was dat! Allereerst was ik niet alleen maar ontmoette ik er de leuke Maaike – van die blog ja! – en daarnaast was de muziek zo mooi. Het was ontzettend leuk én interessant om 3 keer een artiest in solo-setting te zien optreden. Deed me heel veel goed. Lucy Rose was mijn persoonlijke hoogtepunt en ik kwam dan ook trots en blij thuis met haar live LP.

Boek van Elizabeth Gilbert: Big Magic

Ik moet sowieso nog eens iets gaan schrijven over dit boek want het is echt geweldig. Ik weet dat ik laat op het feestje ben, de verhalen die ik over het boek had gehoord van tevoren spraken me gewoon niet zo aan. Maar op het vliegveld in Dubai, waar ik een overstap had toen ik terugkeerde naar Nederland, zag ik het ineens liggen en wist ik: dit boek is voor mij op dit moment. Ergens tijdens het reizen is er iets met me gebeurd waardoor ik creativiteit nu als aller-belangrijkst in mijn leven zie, en dit boek sloot daar perfect bij aan. Het heeft me een heel nieuwe en verfrissende kijk op creativiteit gegeven, een manier van denken die op veel momenten bevrijdend is. Aanrader voor alle creatievelingen! En ik beloof dat ik er nog eens een hele blogpost aan zal wijden.

Mijn nieuwe notitieboek

Ik weet dat veel mede-bloggers zullen kunnen begrijpen dat ik ongelofelijk blij word van een nieuw notitieboek. En dit is met recht ook wel de mooiste die ik ooit heb gehad. Hij is kleurrijk, de bladzijden zijn fijn en hij valt mooi open. En dan heb ik nu ook een zwarte fijnschrijver waardoor alles wat ik in het boekje schrijf er mooi en kunstzinnig uitziet. Ik word al blij als ik ernaar kijk, en ik word er ook blij van dat ik daardoor weer meer aan het schrijven ben.

Nieuwe dromen & plannen

Ik kan het niet laten om te dromen, zo lijkt het! Telkens komen er weer nieuwe ideeën in mijn hoofd op die me op dat moment helemaal geweldig lijken. Het voelt soms weleens alsof ik teveel dromen heb om waar te maken. Maar op dit moment heb ik twee toch wel haalbare en héle leuke ideeën. Beide hebben ze te maken met muziek, want daar wil ik erg graag weer nog meer mee bezig zijn. Dus, hier komen ze, mijn nieuwe dromen/doelen/plannen, of hoe je het ook wilt noemen.

Mijn eigen voorstelling maken en uitvoeren voor vrienden en kennissen

Ik zat op de grond met mijn elektrische gitaar en mijn nieuwe pedalen wat verschillende sounds uit te proberen, en het klonk allemaal ineens zo mooi en dromerig, alsof er een hele andere sfeer plotseling gecreëerd werd. En toen zag ik het voor 1 seconde ineens helemaal voor me: ik met mijn piano, gitaren en zelfgeschreven liedjes, in mijn kamer, het is vrij donker maar overal hangen of staan kleine lichtjes. De kamer zit vol met vrienden en kennissen, mensen met wie ik mijn “kunst” wil delen. En ik vul dan een uur met mijn eigen liedjes, kleine verhaaltjes tussendoor, het creëren van sfeer en emotie bij mijn luisteraars. Dit wil ik gaan maken! Een voorstelling van een uur! Gewoon puur omdat ik het leuk vind om te doen, en het me uit mijn comfort zone brengt. Ja!

Mijn YouTube-kanaal serieus gaan nemen

Ook in de trant van: gewoon omdat ik het leuk vind om te doen en het me uit mijn comfort zone brengt, en daarnaast ook omdat dit gewoon een erg goede stok achter de deur is voor van alles en nog wat dat met muziek te maken heeft. Een youtube-kanaal heb ik al (ik heet Sonja Felicia!) maar daar heb ik al een jaar lang niets meer op geplaatst. Hoog tijd om, gewapend met mijn nieuwe camera, wat leuke filmpjes te gaan maken! Lichtelijk geÏnspireerd door de altijd vrolijke Dodie, natuurlijk (zie hierboven).

De blogposts van maart

Heb je iets gemist? Er kwamen de afgelopen maand een paar posts online waar ik veel werk in heb gestoken en waar ik dan ook best een beetje trots op was. Hier komen ze:

Monday Motivation: Mijn ochtendritueel

Monday Motivation: Mijn creatieve dag

Monday Inspiration: Het is goed waar ik nu ben

1 maand reizen door Zuid-Afrika

Tips om jezelf als muzikant te blijven ontwikkelen

Dus. Maart is voorbij. Mijn eerste scriptie zit er bijna op: aanstaande vrijdag lever ik ‘m in. Daarna is het tijd voor scriptie 2, en werken aan mijn nieuwe plannetjes. En ook voor genieten van de lente, me voeden met meer inspiratie, en niet meer zo veel twijfelen aan wat ik moet of kan of wil doen. OP NAAR APRIL!