Mijn blog, mijn plekje waarop ik kan schrijven wat ik wil en wanneer ik wil. Vooral dat allerlaatste blijkt maar weer eens: mijn laatste stukje (over creativiteit en kleine doelen stellen) is meer dan 2 maanden geleden geplaatst. In de tussentijd worstelde ik met het inleveren van mijn scriptie, was ik druk bezig met mijn zomerstage en bijbaantje, en ging ik op 4 leuke trips in Nederland en Europa. Ik werd 22. Oh, en ondertussen dacht ik na over alle Grote En Belangrijke Zaken In Het Leven, je weet wel wat ik bedoel, de “wat wil ik eigenlijk” en “wat zijn mijn dromen/doelen/plannen voor de komende 5/10/20 jaar?”. Onmogelijke vragen om te beantwoorden, zeker voor een twijfelaar als ik.

Inmiddels is mijn scriptie officieel geaccepteerd – ik kan dus afstuderen deze zomer – en heb ik in ieder geval een plan voor het komende half jaar. Fijn gevoel is dat. En er is weer ruimte nu om de leuke dingen te plannen, zoals De Parade of een keertje naar de film, en om weer wat meer creatief bezig te zijn met schrijven en muziek opnemen. En om een stukje op mijn blog te tikken, dus!

Maar om niet de zoveelste update-nadat-ik-eventjes-weg-was te schrijven voor de “vaste lezers” die ik eigenlijk volgens mij niet (meer) heb, maak ik van dit stukje: mijn 4 favoriete plekken van deze zomer. Omdat ik ook zo veel fijns heb meegemaakt!

Ons lieve plaatsje aan de kust in Italië

We vlogen naar Napels en pakten de bus naar Maiori, het plaatsje waar wij vakantie zouden vieren. Bij een zachtaardige Italiaan die elke ochtend uitgebreid ontbijt voor ons maakten zaten we in een B&B. Het plaatsje bestond uit het strand en één brede straat, en aan het eind van die straat “woonden” wij. Elke middag vlak voordat de siësta begon, haalden we vers brood bij het bakkertje en wat fruit bij het fruitwinkeltje. We lazen boeken, wandelden naar twee ander plaatsjes, lagen op het strand bruin te worden. En we genoten van de Italiaanse gemoedelijkheid, het eten en de wijn. Dit plaatsje heeft me veel goede herinneringen bezorgd!

 

De duinen op Terschelling

Ik weet niet of je ergens in Europa net zulke brede stranden en duinpartijen kan vinden als in Nederland. Met de boot gingen we naar Terschelling, het enige waddeneiland waar ik ooit al eens eerder voet op had gezet. We fietsten rond en waaiden uit. Elke ochtend wachtten we geduldig naast ons tentje tot het water op het kleine brandertje warm genoeg was geworden om koffie van te zetten, we zwommen in de zee en in het kleine meertje naast onze camping. En ik begreep waarom er zo veel mensen jaarlijks hun vakantie doorbrengen op een waddeneiland.

Het lijkt me trouwens ook heel fijn om een keertje in het najaar naar een waddeneiland toe te gaan om lekker te schrijven en inspiratie op te doen, heeft iemand tips voor waar ik dan goedkoop zou kunnen verblijven?

Het schiereiland bij Dublin

De naam van dit schiereiland ben ik even kwijt, maar die doet er verder ook niet toe. Ik zal het uitleggen: Dublin is een hele gezellige stad op het mooie eiland dat Ierland heet. Voor de Dubliners die af en toe ook de natuur in willen, is er aan alle kanten rondom Dublin van alles te ontdekken. Maar ten noorden van de stad ligt een klein schiereiland waar het echt gelijk als vakantie voelt. Zéker wanneer de zon zo heerlijk schijnt als toen wij er kwamen. Kliffen, een diepblauwe zee met witte zeilbootjes, bloemen, wind. Het lijkt me geweldig om vanuit de stad zo snel en makkelijk op zo’n mooie plek te zijn.

Mijn nieuwe kamer

Binnen mijn fijne huisje ben ik verhuisd naar een nieuwe kamer. Hij heeft een groot raam met een vensterbank waar mijn muziekinstallatie staat, een plantje, kaarsjes, en thee. Er is een klein bureautje waarboven ik inspirerende plaatjes heb opgehangen, en waar mijn boeken liggen. Boven mijn bed hangt de kaart van Zuid-Afrika met daarop uitgestippeld de reizen die ik maakte. En er is uiteraard een plekje voor mijn gitaren en piano. Het is een kleine kamer, maar dat voelt juist goed. Ik kan op het kleedje voor mijn vensterbank zitten en stukjes typen op mijn laptop, zoals ik nu doe, of een beetje lezen. Ik hoop dat ik hier nog een lange tijd kan blijven!

Mijn vier lievelingsplekje van de zomer van 2017. Het is niet echt een zomer-zomer, hier in Nederland, en zelf moet ik ook veel werken. Maar ondertussen is iedereen zo bezig fijne momenten te verzamelen, en als je die dan even allemaal bij elkaar zet kan je toch wel denken: wat een fijne zomer, die zomer van 2017.

Ik ben benieuwd, wat zijn jouw fijnste herinneringen aan deze zomer? Veel liefs!