Ik verwelkomde 2018 met open armen. Het nieuwe jaar begon voor mij op een studentenflat in Utrecht met veel onbekenden om me heen. Ik vraag me stiekem af of dit de voorbode is van 2018 zelf: veel nieuwe mensen om me heen, nieuwe ontmoetingen. Als dat zo is, heb ik er veel zin in.

Gelukkig nieuw jaar allemaal! Bedankt voor het lezen van de stukjes op Her Human Universe. Ik hoop dat je een hele gezellige oud & nieuw hebt gehad, net als ik zelf. En dat we allemaal een fantastisch jaar tegemoet gaan!

Het is tijd om over mijn plannen voor 2018 te praten. Maar eerst nog even dit. 2017 was een gek jaar: ik kwam op de 11e dag terug in Nederland vanuit een warm Zuid-Afrika, en vond het hier maar koud en kil. Dat gevoel werd een beetje verzacht door de fijne mensen waarbij ik terecht kwam, maar toch heeft het lang geduurd voordat ik weer echt mijn draai in Nederland kon vinden. Na een geweldig leuke zomer ging dat echter heel goed, en ik ben volop bezig geweest met de dingen waar ik blij van wordt. Daarvan graag nog heel veel meer in 2018! Maar eerst ga ik mijn net hervonden routine onderbreken, want ja: die nieuwe reisplannen beginnen steeds concretere vormen aan te nemen!

Zoals mijn optreden op het podium bij Het Gegeven Paard in TivoliVredenburg:)

2018: mijn (solo)reis

In de laatste dagen van 2017 ben ik bezig geweest mijn eerste avontuur van het nieuwe jaar vast te leggen, en dat is een gloednieuwe reis! Op 31 januari zal ik al het vliegtuig pakken richting Cambodja, om daar mijn rondreis van 7 weken te beginnen. Ik stap helemaal mijn eentje het vliegtuig in de 31e dus het wordt een groot avontuur, maar mijn ervaringen in Zuid-Afrika hebben me echt het vertrouwen gegeven dat ik dit gewoon kan.

In dit geval zal ik de eerste 4 weken op mezelf aangewezen zijn, en de laatste 3 weken kan ik met een vriendin samen Myanmar gaan ontdekken. Alleen zal ik geen van die 7 weken zijn, denk ik: volgens mij zijn er in Zuid-Oost Azië genoeg leuke mensen om te ontmoeten. En dankzij het internet, hallelujah, kan ik ook gewoon contact houden met iedereen die ik hier in Nederland achterlaat.

Semester in het buitenland

Verder is alles over 2018 nog vrij onzeker. Wat ik wel weet: in september zal ik starten met een master. Welke dat gaat zijn weet ik pas rond mei echt zeker, dus dat blijft nog even spannend.

En dan zijn er nog alle dagelijkse dingen, de doorlopende plannen en dromen en doelen in 2018. Blijven muziek maken, af en toe een filmpje online gooien, veel leuke dingen doen, misschien nog een reis, mijn grenzen proberen te verleggen op allerlei gebieden. Want er is nog zo veel te doen en te ontdekken. 2018, bring it on.