Als je goede voornemens hebt, grote of kleine dromen, een druk bestaan, is het belangrijk om goed te plannen. Ik heb voor 2018 de perfecte agenda gevonden waarmee ik dat ga doen en zelden ben ik zó enthousiast geweest over een agenda. Tot voor kort had ik altijd gezworen bij de Moleskine agenda, die variant waarbij je op de linkerbladzijde altijd de hele week hebt staan, en de hele rechterbladzijde vrij is voor aantekeningen, lijstjes, etcetera. Inderdaad een heel goed idee, maar vooral voor georganiseerde personen. Niet zo voor mij. Hoewel ik het een erg fijn systeem vond, werd mijn agenda wel elke week opnieuw één groot slagveld. Doorgekrast, groot geschreven, klein geschreven, totaal geen structuur.

You should make your dreams part of your daily pursuits. 

Misschien is het eigenlijk al veel te laat om nog te praten over agenda’s, iedereen heeft er vast al een in huis voor 2018. Maar hoe meer ik wegwijs raak in dit boekje, hoe blijer ik ervan word, en ik weet dat elke andere blogger ook houdt van boekjes, agenda’s en planners. Daarom tóch nog even kort, dus.

Hierboven kan je alvast zien hoe een weekoverzicht eruit ziet. Elke dag is verticaal, met genoeg streepjes voor al je afspraken. Dan is er helemaal rechts nog een to-do lijst (onmisbaar als je het mij vraagt) en beneden heel veel ruimte voor allerlei andere dingen. Ik heb mezelf voorgenomen om elke week een klein stukje te schrijven over hoe die week was, bijvoorbeeld. Ik denk dat ik zo veel meer grip zal krijgen op het idee van hoe het me eigenlijk allemaal vergaat.

Maar dit hierboven is ook echt heel fijn. Aan het begin van elke maand staat er zo’n monthly planner waar je je maandelijkse doelen, ideeën, en allerlei andere lijstjes kan neerzetten. En aangezien er twee lintjes zijn, kan ik makkelijk telkens van de week terug naar de maand om te kijken of ik al goed op weg ben met die maandelijkse plannen. Ik hou ervan!

En dan helemaal achterin de agenda is nog me-ga veel ruimte voor allerlei andere lijstjes. Zo zijn er een aantal voor jou bedacht, zoals een lijst voor de films die je allemaal nog wilt zien, je favoriete quotes, of een uitgebreid spaarplan. Maar ook zijn er een heleboel pagina’s met lijntjes waarmee je zelf kan beslissen wat je er op wilt schrijven. Nog meer plek voor 2018-doelen, dus!

En dan heeft deze agenda ook nog eens mijn lievelingskleur voor dit soort dingen: mintgroen. Het kan eigenlijk gewoon niet beter. Je zou haast denken dat ik betaald wordt om al deze dingen te zeggen, maar dat is niet eens zo. Dit is gewoon oprecht enthousiasme. Over een agenda. Tsja.

De agenda is van het Nederlandse A-Journal en ik zie dat hij helaas online uitverkocht is. Die van mij kocht ik bij een Bruna, dus wie weet vind je ‘m nog ergens in de winkels!