Het lijken soms van die kleine dingetjes, die je al snel vergeet of gewoon niet doet omdat je er even geen zin in hebt. Zo gaat het bij mij tenminste vaak. Maar toch zijn er van die dingen die je eigenlijk het beste elke dag zou kunnen doen. Omdat ze je gewoon goed doen. En als je er een héél klein beetje effort in stopt, krijg je er vaak heel veel voor terug.
Dit zijn de gewoontes die ik vaker (liefst eigenlijk elke dag!) zou willen doen.

Mediteren
Ik heb een heerlijke manier gevonden om te mediteren: met een enorme, dikke deken om me heen geslagen. Voor mij is mediteren even helemaal in m’n holletje kruipen, teruggaan naar mijn kern en alles om me heen voor heel even vergeten. Soms is het moeilijk om me ertoe te zetten, maar elke keer weer merk ik dat het me rust en energie geeft. Dus waarom niet gewoon elke dag?!

Album luisteren
Hoewel we bijna nooit meer de tijd nemen om een volledig album te luisteren – meestal houden we het bij playlists met liedjes van honderd verschillende artiesten – vind ik dat eigenlijk jammer. Een artiest heeft erover nagedacht welke liedjes hij op z’n album wilde zetten, waarom, en in welke volgorde. In de context van een album zegt een nummer daarom vaak ook veel meer. Daarnaast geeft muziek luisteren me gewoon ook altijd ontzettend veel energie, inspiratie en levenslust, en is het dus iets wat ik graag vaker wil doen.

Yoga
Wekelijks (of nouja, bijna elke week dan) ga ik naar yogales. Heerlijk vind ik dat altijd, om me even helemaal op m’n lichaam te concentreren en het aandacht te geven, en om naderhand met zo’n opgeruimd hoofd weer thuis te komen. Maar ook dit is iets wat ik van wekelijks liever naar (bijna) dagelijks zou transformeren. Het is een goed begin van de dag, of juist een goede afsluiter. Ik heb al vaker gemerkt dat ik met een kwartiertje ‘bed-time-yoga’ de nacht veel beter in ga.

Citroensap drinken
Nouja, geen pure citroensap natuurlijk. Maar een halve citroen uitgeknepen in lauwwarm water, zoals in bloggerland volgens mij al heel veel mensen doen. Het geeft me altijd zo’n gezond en “schoon” gevoel. En het schijnt ook echt goed voor je te zijn. Dus bring it on, die zure gezichten.

Koffie drinken in de stad met vriendinnetjes
Kost weinig geld, tijd en energie (dingen waar ik nogal eens een gebrek aan heb) en is wel ontzettend leuk. En belangrijk. Bijkletsen met vriendinnen is iets waar ik altijd ontzettend blij van word.

Veel opschrijven
Dit is iets wat ik eigenlijk altijd al heb gedaan. Reflecteren op alles dat voorbij is gegaan en daar dan, met een heuse pen en papier, over schrijven. Zorgt ook weer voor een opgeruimder hoofd, en ik denk dat het sowieso heel goed en gezond is om af en toe over jezelf te reflecteren.

Positieve gedachten voeden, negatieve gedachten elimineren
Dit is iets waar ik écht nog heel erg mee moet gaan oefenen. Ik betrap mezelf te vaak op negatieve gedachten, maar om de een of andere reden blijft het moeilijk ze uit te schakelen of te vervangen door positieve gedachten. Dat zal nog wel veel tijd en discipline vergen, maar ik wil het zeker leren!

Heb jij nog gewoontes die je elke dag zou willen doen, of misschien zelfs al doet? Ik ben heel benieuwd!