Af en toe is het gewoon heerlijk om even iets in je eentje te ondernemen, vind ik. Niemand om rekening mee te houden en je kan even tot jezelf komen. Ik had dus kriebels gekregen om weer eens iets in m’n eentje te ondernemen, maar heel ver wilde ik toch niet gaan. Toen bedacht ik me dat er op een halfuurtje treinen een mega leuke stad ligt die ik eigenlijk veel te weinig bezoek: Amsterdam. Ik maakte van deze dag foto’s met mijn mobiel, én met mijn analoge camera.

Op vrijdagmiddag tien over twaalf, zodat ik ultiem gebruik kon maken van mijn studenten-OV, pakte ik de trein naar Amsterdam Centraal. Alleen al van zo’n treinreis kan ik genieten. Dromerig uit het raampje staren, de verschillende landschappen en daarmee ook verschillende gedachten aan me voorbij laten gaan. Een groot contrast met Amsterdam Centraal, waar het één en al chaos is altijd. Ik nam dus snel de tram naar het Museumplein, want ik was van plan een bezoekje aan het Stedelijk te brengen.

Scan0012

Na een uurtje daar rondgedoold te hebben en de kunst in me te hebben opgenomen, liep ik naar buiten en zocht ik m’n weg naar de Negen Straatjes. Ze hebben daar ontzettend veel leuke, knusse winkeltjes, maar eerst ging ik bij een koffietentje naar binnen. Ik was wel toe aan een kopje cappuccino met een lekkere huisgemaakte appeltaart! Soms voelt het wat gek om in een horecagelegenheid in je eentje te zitten, maar een boek lezen is dan altijd een goede optie. Dat is dus ook wat ik deed, en ik heb er zeker van genoten. Echt fijn, die rust.

februari (2)

Vervolgens ben ik in alle Negen Straatjes langs de winkeltjes gelopen en heb ik een klein souvenirtje voor mezelf gekocht, namelijk een paar mooie oorbellen. Daarna liep ik verder en kwam ik uit op het Spui, waar een gezellige boekenmarkt was vol met hele oude, mooie boeken.

Scan0013

De dag begon al op z’n einde te lopen, dus ik besloot om via de Kalverstraat weer terug te gaan naar het station. Daar ben ik nog een aantal winkels binnengegaan die niet in Utrecht te vinden zijn, zoals de Urban Outfitters en Topshop. Zo leuk om gewoon eventjes rond te struinen in die hippe winkels, ook al was ik niet van plan om iets te kopen.

Scan0011

En toen was de dag ten einde. Met de trein ging ik weer terug naar m’n stadsie, blij en voldaan na deze fijne dag. Dit was zeker voor herhaling vatbaar! Zeker wanneer ik m’n analoge camera ook meeneem, want ik vind het heel fijn om door de stad te lopen met een bepaalde blik, op zoek naar mooie dingen om te fotograferen. Tip dus voor de mensen die het moeilijk vinden iets in hun eentje te ondernemen: neem een boek en een camera mee. Of iets anders wat jou bezig kan houden. Dan heb je vast een fijn dagje.