Dit keer wil ik je een heel onbekende band laten horen, bestaande uit twee vrouwen en een mannelijke drummer (hoe kan het ook anders): Peggy Sue.

Ik ken ze nu een halfjaar en in die tijd heb ik een aantal van hun nummers geluisterd tot ik ze kon dromen – het gebeurt dus regelmatig dat een die liedjes spontaan in m’n hoofd opduikt om daar de rest van de dag te blijven rondzingen. Dat is niet voor niets, Peggy Sue maakt gebruik van herkenbare gitaarriffs en een hele typische meerstemmigheid in hun zang, begeleid door pakkende drumpartijen. Een geheel dat graag in mijn hoofd blijft hangen.

Als ik de muziek van Peggy Sue zou moeten omschrijven, zou ik beginnen met donker. Ook is het Het is stevig maar tegelijkertijd toch elegant…

Blijft lastig, muziek omzetten in woorden. Tot zo ver mijn poging. Laat ik het erbij houden dat ik ze heel tof vind, en nu snel overgaan tot het laten horen van de twee nummers waarvan ik vind dat jullie ze ook een keer geluisterd moeten hebben!

Dit nummer heeft een hele mysterieuze sfeer, met een lekker ritme. Het gebruik van cello en viool in dit nummer vind ik ook erg mooi, daar hou ik altijd heel erg van. Het begint donker en klein, maar het eerste refrein springt er al uit met de tekst “it’s hard to breathe with these words in my mouth”. Ergens over de helft van het nummer komt dan toch een omslagpunt waar het hele nummer naartoe lijkt te werken. Heel lekker!

En dan het nummer waar dit artikel naar vernoemd is: ‘Cut My Teeth’. Heerlijke titel en een heerlijk donker nummer met ook hier een outstanding refrein. Ik vind het moeilijk om hier iets over te schrijven, ik raad je aan het gewoon te luisteren en er je eigen mening over te vormen.
Oh, de clip lijkt in eerste instantie trouwens misschien wat random, totdat je weet dat de titel van het album ‘Acrobats’ is.

Je moet er wel echt van houden en het is misschien een andere kant van mij die ik nog niet zo heel veel op m’n blog heb laten zien, maar dit is zeker wat ik heel erg vet vind en vaak luister. Als je het wél leuk vindt, raad ik je aan om bijvoorbeeld Figure Of Eight en Song & Dance ook te luisteren, deze nummers behoren ook tot mijn favorieten.

Laat me weten wat jij hiervan vindt, daar ben ik best wel benieuwd naar!