Eens in de zoveel tijd is er een nummer of artiest die ik graag met jullie wil delen. Dit keer is dat het album Graceland van Paul Simon en in het bijzonder het titelnummer van het album, ‘Graceland’.

Paul Simon kennen jullie waarschijnlijk wel van het duo ‘Simon and Garfunkel’, waar ook heel veel mooie nummers uit zijn voortgekomen. Leuk detail vind ik trouwens nog steeds dat ze zichzelf in eerste instantie Tom&Jerry noemden.

Paul Simon heeft echter ook als soloartiest carrière gemaakt, en ook dit was erg succesvol. Zijn muziek heeft een hele andere sfeer dan de nummers van het duo, maar is ook weer erg fijn om naar te luisteren.

Het album Graceland kwam in 1986 uit en was geïnspireerd op Zuid-Afrikaanse muziek. Dit kun je nog heel duidelijk terug horen in het album, en spreekt mij persoonlijk heel erg aan. Ik hou van Afrikaanse klanken en ritmes. Deze combinatie vind ik misschien wel nóg leuker. Op Wikipedia staat: “Het album is een mengeling van pop, rock, Isicathamiya, Mbaqanga en westerse en Shangaanzang.”

Ach ja. Ik zou zeggen: gewoon luisteren!

Ik word telkens weer blij als ik dit nummer hoor, krijg er een soort energie van en zin om op pad te gaan.

Wat vind jij ervan?

Liefs, Sonja