Het is zaterdag, dat betekent: tijd voor muziek. Vandaag heb ik weer een artiest die nog niet heel bekend is, maar wel steeds bekender aan het worden is. Op 4 maart bracht ze haar debuutalbum uit maar haar eerste single wordt al veel gepromoot op youtube. In een hokje is ze eigenlijk niet te plaatsen. Jazz, soul, gospel misschien zelfs? In ieder geval zijn haar Afrikaanse roots duidelijk te horen in haar muziek, niet alleen door de muziek zelf maar ook haar typische stem. Haar naam is Laura Mvula.

Laura Mvula maakt aparte muziek. Het is, vind ik, erg moeilijk te plaatsen. En in het begin wist ik ook niet zo goed wat ik van haar muziek moest vinden. Eigenlijk vond ik het niet echt heel mooi, maar het sprak me wel ergens aan, het trok me, en ik bleef ernaar luisteren. En hoe vaker ik haar nummers luister en hoe meer ik er ontdek, hoe mooier ik ze begin te vinden! Haar muziek speelt nu soms de hele dag lang in mijn hoofd, en als ik thuiskom klik ik haar muziek als eerste aan op Spotify.

Het nummer ‘She’ is een nummer met een verhaal. Eerst dacht ik, vanwege de clip, dat het over een arm meisje ging in een derdewereldland, dat het zwaar heeft. Maar hoe vaker ik het luister, hoe meer ik het gevoel heb dat het over elk van ons gaat. En dat het liedje ons wil vertellen dat we niet de moed moeten verliezen, niet de hoop moeten opgeven. Don’t stop!

Misschien moet je hem een paar keer luisteren, maar ik beloof je dat het dan echt een heel mooi, diep nummer is.
Mocht het je toch niet zo aanspreken, of wil je juist meer horen van deze zangers/singersongwriter? Luister dan naar haar nieuwste single Green Garden. Vrolijk, zomers: ik word er spontaan vrolijk van en hij blijft dagenlang door m’n hoofd spoken! Veel luisterplezier!

Liefs, Sonja