Het is weer tijd voor een nieuw nummer! En vandaag heb ik gekozen voor een meisje uit Nederland dat de mooiste teksten schrijft in onze eigen taal en hele eigen, bedachtzame muziek maakt. Ik ken haar nu ongeveer een jaar en haar liedjes gaan me nooit vervelen. Ik heb het over Eefje de Visser.

Zoals ik al zei schrijft Eefje liedjes in het Nederlands. Ze weet er altijd in combinatie met de muziek een soort gedicht van te maken, en al haar nummers zijn zeer fijn om naar te luisteren. Hoewel ze nog niet een beroemdheid is in Nederland, is ze ook zeker niet een onbekend gezicht. In 2009 won ze namelijk de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter en mocht ze optreden in de wereld draait door. Sindsdien is ze ook vaker in de uitzending geweest, onder andere voor dwdd-recordings met een cover van ‘Call Me’ van Blondie (klik hier om ‘m te horen) Aan het eind van deze zomer komt haar nieuwe plaat eindelijk uit maar tot nu toe heeft ze er nog maar 1 uitgebracht: De Koek. Het onderstaande liedje komt dus van die plaat.

eefjedevisser

Zoals ik al zei vind ik alle liedjes van Eefje de Visser mooi, maar ik moest er natuurlijk één uitkiezen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor In het gras, een zomers liedje met een hele mooie tekst. Als je de tekst vaker hebt gehoord snap je steeds beter over gaat, voor mij gaat het over een gevoel van rusteloosheid maar ook over juist het afleggen van dat gevoel.

“Want ik viel achterover in het gras
en zag wat het belangrijkste was
m’n leven draait als dag en nacht
was dat niet wat zo prachtig was”

Geniet van dit mooie nummer en vergeet ook niet naar de andere liedjes van Eefje de Visser te luisteren!

Liefs, Sonja