Play that funky music! Vandaag is de start van deze nieuwe wekelijks terugkerende column. Vanaf nu zal ik elke week een nummer uitzoeken waar ik graag naar luister om jullie er kennis mee te laten maken of om te vertellen waarom ik dat nummer zo bijzonder vind. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in, ik heb al een hele lijst die ik aan jullie wil laten horen. Muziek uit de oude doos, populaire muziek of nieuwe muziek die nog vrij onbekend is, er gaat van alles voorbij komen. Welkom bij de allereerste editie van THE JUKEBOX!

Ik begin deze eerste jukebox met een ontzettend veelzijdige, getalenteerde en soulvolle vrouw die we allemaal wel kennen: Nina Simone. Ze is één van mijn grote voorbeelden. Ze kan ontzettend goed piano spelen en tegelijkertijd de meest gevoelige teksten goed overbrengen. Ze heeft een hele herkenbare stem waarmee ze mij in ieder geval vaak kan raken.

nina simone

Ik heb een nummer van haar uitgezocht waar ik echt ongelofelijk gelukkig van word: Feeling Good.
Nina Simone begint dit nummer a capella. Er zijn stiltes tussen de zinnen door, je aandacht wordt helemaal weggezogen naar die volle stem en de poëtische tekst. En dan gebeurt het, de instrumenten vallen in en het nummer begint te rollen. Het ultieme zomergevoel, een gevoel van vrijheid en doen wat je wil: feelin’ good!

Onderstaand filmpje vond ik op youtube en ik vond ‘m goed aansluiten bij de muziek, erg leuk gemaakt. Veel plezier met kijken en luisteren! Laat me weten of jullie ook zo gelukkig worden van deze muziek.

Dat was ‘m dan, de allereerste editie van jukebox! Ik ben volgende week weer terug met een nieuw nummer, can’t wait. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik;)

Liefs, Sonja