Ik schreef het vorige week al: door mijn deelname aan Gluren bij de Buren heb ik helemaal de smaak van het optreden te pakken gekregen. Daarnaast was het ook even een goede boost voor mijn zelfvertrouwen, en gaat optreden nu al een stuk gemakkelijker dan voorheen. Aangezien ik er zo van geniet en ik ook denk dat het me nog steeds heel erg veel kan leren, wil ik nu méér optreden! En ik heb al een aantal mogelijkheden gevonden, waar ik vandaag eens over ga schrijven.

Ten eerste zijn er alle open mic’s waar ik al zo lang een bezoekje aan wilde brengen… Maar nu ga ik het écht doen! Allereerst is er in zowel Amsterdam als Amsterfoort een Songwritersguild dat open mic avonden organiseert.  Daar ga ik dus ook snel eens heen! In Utrecht zelf is natuurlijk ook genoeg mogelijkheid om op te treden. Zo heeft Café Averechts elke dinsdagavond een open podium. Ik heb daar al eens eerder gespeeld, en de sfeer was erg goed! In ’t Oude Pothuys is elke maandagavond een open mic, en dan is er ook nog elke woensdagavond een op een plek die ik niet zo goed ken. Maar ik ga ze allemaal af de komende tijd!

Dan is het natuurlijk ook nog leuk om naast alle open mic’s iets meer “echte” optredens te hebben. Daarvoor ga ik dus eens goed op zoek naar alle singer-songwriter avonden en middagen die georganiseerd worden, volgens mij zijn dat er stiekem best wel veel. En ik ben ook nog eens van plan met mijn visitekaartjes langs leuke cafeetjes te gaan, wie weet zoeken ze nog iemand voor achtergrondmuziek! Niet geschoten is altijd mis, toch?

Een ander leuk projectje is dat ik één of meerdere van mijn liedjes ga opnemen in een ministudio. Via twitter kwam ik namelijk in contact met Rik Janssen, hij zocht muzikanten die opnames wilden laten maken zodat hij met het opnemen en mixen zou kunnen oefenen. Ik reageerde meteen enthousiast, want ook voor mij wordt dit een hele leuke en leerzame ervaring! Volgende week zondag ga ik naar hem toe in Eindhoven, dus via social media kunnen jullie een beetje meekrijgen hoe dat allemaal zal gaan. En het eindresultaat komt natuurlijk uiteindelijk ook op de blog terecht!

Gluren bij de Buren Utrecht

Foto door Beppie Spruit

Zoals je ziet ben ik de laatste tijd eindelijk lekker aan de slag gegaan, en dat voelt goed! Naast het maken van deze plannen wil ik ook graag weer een aantal opnames zelf maken voor hier, zowel van eigen liedjes als van covers. Ik ben van plan om de vrijdag gewoon aan te houden als de dag voor ‘HER MUSIC’, dus je kan hier de komende tijd elke week een stukje of liedje verwachten! En heel misschien in de toekomst zelfs filmpjes.

Dus als je op de hoogte wilt blijven van wat ik allemaal precies doe en hoe het me vergaat, kan je me het best volgen op één van de onderstaande social media-kanalen. Daar plaats ik regelmatig een berichtje van leuke dingen die ik aan het doen ben. Wie weet zie ik je daar! Veel liefs!

Facebook | Twitter | SoundcloudInstagram | Bloglovin’