Maandag, tijd om je dag op te vrolijken met een liedje! Ik heb dit liedje zelf geschreven en opgenomen, en dit keer heb ik ook geprobeerd om iets meer met het filmpje zelf te doen dan alleen een zingende Sonja te laten zien. Ik ben heel benieuwd hoe dat op jullie overkomt!

Het liedje heb ik ‘Door Still Open’ genoemd, en het gaat over eenzaam zijn. En over dat je ook (of misschien wel juist) eenzaam kan zijn temidden van heel veel mensen. Het refrein gaat dan ook als volgt:

Loneliness can also hurt
When the air is full of words (2x)
Oh, loneliness
When your heart aches
Cold is creeping up your veins
The door still open

Dit refrein had ik al ongeveer een half jaar liggen, nadat het er vrijwel in één keer uit was gerold tijdens een random schrijfsessie met de piano. Ik had ook al akkoorden voor de coupletten, maar wist nog totaal niet welke kant ik op wilde met het nummer en waar het nou eigenlijk echt over zou gaan, waar ik de nadruk op wilde leggen.

De documentaire over Lady Gaga, ‘Five Foot Two’, bleek de perfect inspiratiebron te zijn voor de coupletten. Ik zag in de documentaire een vrouw die ongelooflijk eenzaam was maar tegelijkertijd omringd werd door mensen. Een heel pijnlijk contrast met veel pijnlijke details die ik verwerkt heb in de tekst (how she’s aching, taking pills).

Je ziet het filmpje van het nummer hieronder. En als je het leuk vond, klik je dan ook even op dat duimpje en/of abonneer je je? Daarmee maak je mijn dag ook een stukje leuker!:)

Klik hier voor de video van ‘Door Still Open’