Gluren bij de Buren

Een tijdje geleden schreef ik het al: ik zou gaan meedoen met Gluren bij de Buren. Een ontzettend leuk concept waarbij artiesten optreden in huiskamers door de hele stad heen. Voor mij was dit een uitgelezen kans om meer aan het optreden te wennen en dus leuke ervaring op te doen. Ik mocht eerst in Zutphen 3 keer in één middag mijn set spelen, en de week daarna ook nog eens in Utrecht (in onze eigen woonkamer). Nu wil ik jullie heel graag vertellen hoe ik het heb gehad!

Gluren bij de Buren

Allereerst bedank ik nog Beppie Spruit voor de prachtige foto’s, waar ik ontzettend blij mee ben!!

Gluren bij de Buren Zutphen

De eerste keer Gluren bij de Buren was in Zutphen. Ik mocht spelen in de kelder van iemand die ik van tevoren nog niet kende. Maar hij had het ontzettend leuk aangepakt: de kelder was knus, ik had prachtige belichting en werd zelfs vanuit zes verschillende standpunten gefilmd. De filmpjes heb ik nog niet teruggekregen, maar ik ben erg benieuwd  naar het resultaat.

Bij het allereerste optreden was het ongelofelijk druk. De kelder was zo vol dat er zelfs mensen die ook graag naar binnen wilden, niet meer in pasten. Mensen stonden, zaten, en een paar mensen zaten zelfs “aan mijn voeten” op de grond. Ik was echter wel ontzettend zenuwachtig en vond het allemaal super spannend, waardoor het niet helemaal zo goed ging als ik graag wilde. Het fijne was dat ik daarna nóg 2 keer mocht spelen. En bij elke keer merkte ik dat er meer spanning van me afviel, dat ik er meer van kon genieten en de muziek beter kon overbrengen op het publiek.

P1130781

Gluren bij de Buren Utrecht

In Utrecht trad ik op in mijn eigen woonkamer, dus ik was naast artiest ook huiskamereigenaar. Dat bracht nog meer verantwoordelijkheden met zich mee, want ik moest nu ook ervoor zorgen dat de kamer gezellig was en dat de bezoekers koffie of thee zouden krijgen. Gelukkig heb ik een heel lief vriendje die me de hele dag hiermee wilde helpen. Samen ging het super goed!

Bij de Utrecht-editie merkte ik al dat ik veel bedrevener was geworden in het optreden. Hoewel ik nog steeds wel gespannen ben, gaan de praatjes tussendoor al steeds natuurlijker. Het is zo grappig om te merken dat mensen bijna elke keer weer hetzelfde reageren op bepaalde grapjes, op bepaalde liedjes of kleine dingetjes tussendoor. Je kan elke keer weer hetzelfde doen en er hetzelfde mee bereiken, heel leuk om te ervaren.

12605381_972293706170481_3700981198742271397_o

Wat ik ook ontzettend leuk vind aan huiskamerconcerten, heb ik nu gemerkt, is dat je zo dichtbij je publiek bent. Iedereen luistert en is stil (want als je in zo’n kleine setting gaat praten is het wel erg onbeleefd natuurlijk), wat heel fijn is als je echte luisterliedjes hebt zoals ik. Daarnaast kan je van tevoren en achteraf nog even gezellig met je publiek kletsen, en zo krijg je veel leuke en soms ook leerzame reacties. Iedereen voelt zich vrij om tussendoor ook eens een vraag aan je te stellen, wat het allemaal een stuk persoonlijker maakt.

P1130788

Napraten achteraf!

Zoals je vast wel merkt: ik ben om. Ik vind optreden helemaal geweldig en ik wil dit MEER doen! Ik ga dus binnenkort op zoek naar alle plekjes in Utrecht waar ik mijn liedjes kan en mag spelen. Heb je leuke tips voor binnen of buiten Utrecht? Laat het me vooral weten! Ik word hier blij van. Beide zondagen was ik ’s avonds ontzettend moe, maar ook ontzettend blij.

Heel veel liefs!

Facebook | Twitter | SoundcloudInstagram | Bloglovin’